V tokratni oddaji se najprej ustavljamo na razstavi idejnih zasnov ureditve Ormoža v bodočnosti oziroma načrtov z arhitekturne delavnice, ki jo je občina Ormož v juniju minulo leto pripravila v sodelovanju s Fakulteto za arhitikturo Univerze v Ljubljani. Otvoritev je bila v torek, vsi tisti, ki pa vas zanima, kako bi po idejah študentov arhitekture nekoč naj izgledal Ormož, ste k ogledu prispevka še posebej vabljeni.

MC Ormož je v sodelovanju z zavodom DOBER STIK pripravil delavnice javnega nastopanja. Delavnice so potekale minulo soboto, udeleženci pa bodo naučeno imeli priložnost »utrditi« na nadaljevalnih delavnicah konec februarja. Prispevek prinaša odgovor na vprašanje, zakaj je dobro “biti zraven”.

Na Ljudski univerzi ORMOŽ poleg drugih izobraževalnih programov že več let uspešno potekajo tudi študijski krožki, ki jih izvajajo na različnih lokacijah.
Študijski krožki so med ljudmi vse bolj priljubljeni in krog obiskovalcev se širi iz leta v leto. V ponudbi tekočih študijskih krožkov ima LU ORMOŽA tudi »papirčkanje«…

Med dogodki v okviru ANTONOVANJA na Kogu je v soboto bila tradicionalna ČURKARIJADA 2016. Gre za dogodek z bogatim kulturnim programom in razglasitvijo rezultatov z ocenjevanja čurk in vin, ki se najbolj priležejo k črni, sivi ali beli čurki. Uradni del prireditve je potekal v telovadnici osnovne šole na Kogu:

Včasih so različni plesi bili velika družabna srečanja, sploh pa veliki dogodki. Bili so trgovski plesi, obrtniški, pa šoferski, vinogradniški … pa tudi gostinski. Ta – še vedno ostaja tradicionalni letni dogodek ormoških gostincev in zaposlenih v gostinstvu. Potekal je v gostilni Črni ribič v Frankovcih. To je pa bila tudi priložnost, da poklepetamo z gostiteljem Jožefom Dragaričem…

Oddaja bo na sporedu KTV ORMOŽ nocoj ob 20.uri, ponovitve so v petek ob 10. in 16.uri ter v soboto ob 18.00 in v nedeljo ob 11. in 18.00 uri. Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV.

Vabljeni k ogledu oddaje!

Naslovna fotografija: TIHOŽITJE ( avtor: Zdravko Munda )