Podjetje Carthago je danes dopoldne ormoškim otrokom podarilo mini avtodom, Carthago Kids-Line, ki je postavljen ob igralih v parku.

 

 

 

Igralo Carthago Kids-Line se v svojih osnovnih značilnostih zgleduje po avtodomih, ki jih proizvajajo v podjetju Carthago in že po izgledu in opremi v notranjosti spominja na prave avtodome.
Igralo avtodom Carthago Kids-Line, ki so ga podarili Ormožu, je že peto po vrsti izdelano v skupni akciji zaposlenih podjetja v Odrancih. Po uspešno izdelanem igralu, ki so ga že leta 2013 donirali vrtcu v Odrancih, so leta 2014 izdelali še tri in jih podarili vrtcema v Murski Soboti in Črenševci ter Pediatrični kliniki v Ljubljani. Letos so izdelali štiri, enega so tko podarili otrokom v Ormožu, še enega bodo podarili Pediatrični kliniki v Ljubljani, preostala dva bodo namenili dvema vrtcema v Sloveniji, od koder bosta na razpisan natečaj prispeli dve najlepši risbici.
Kot je na današnji predaji povedala direktorica Carthaga Slovenija Sandra Županec, omenjene mini avtodome izdelujejo zaposleni v prostem času, in da je vsako igralo unikatno.
Ob predaji so nastopili otroci iz vrtca Ormož, zapeli so in tudi sami napovedovali ter ob direktorici Sandri Županec in županu Danijelu Vrbnjaku, sodelovali pri prerezu traku.
Gre še za eno prelepo gesto podjetja Carthaga, ki z velikimi koraki prihaja med nas. Tovarniške hale v Ormožu hitro rastejo, decembra se bo že začela montaža opreme, sredi naslednjega leta pa bo nove zaposlitve dobilo že 200 ljudi. Večina se jih tudi v Odrancih že usposablja.