Najprej se ustavljamo med člani občinskega odbora DeSuS Ormož, ki so si tudi letos pripravili tradicionalno srečanje in prijetno združili s koristnim, srečanje je namreč pomenilo tudi 2.občni zbor članov.
Po enajstih letih bomo v Sloveniji spet pridelovali sladkorno peso. Gre za prvih 75 hektarjev namenjenih tovarni sladkorja v Virovitici. Letina bo odlična, pravi Mirko Kosi…
PGD ORMOŽ in GZ ORMOŽ sta minuli konec tedna pripravila 2. TABOR GASILSKE mladine, tabor je potekal ob ormoškem ribniku…
V Svetem Tomažu imajo od sobote Turistično informativno pisarno, ki predstavlja dobrodošlo pridobitev v smislu vzpodbude razvoju turizma v občini. Otvoritev je bila minulo soboto:
Tudi med šolarje smo se odpravili: Na OŠ Stanka Vraza se vedno kaj zanimivega dogaja. Med številnimi dogajanji, je pred kratkim bil tudi zaključek projekta »Stopimo v pravljični svet«, ki ga izvajajo skupaj z Ormoško knjižnico Franca Ksavra Meška:
Podružnična OŠ Podgorci je za šolarje cele velikonedeljske osnovne šole, ki so brali za bralno značko, pripravila igrico ČAROVNIK iz OZA. Podgorske šolske gledališčnike smo obiskali tik pred nastopom:
Ne dolgo nazaj je bil čas valet. Dogodek, ki je za devetošolce velik mejnik v življenju… Zraven smo bili na valeti v Ormožu.
Minuli teden, pred zaključkom šole, so si na OŠ ORMOŽ priredili naravoslovni dan. Še en učni dan o naravi in z njo…
Za konec pa še utrinki s 14.uličnega nočnega teka, ki je potekal v petek. Kljub slabemu vremenu so organizatorji z udeležbo zadovoljni…