V nocojšnji oddaji se najprej odpravljamo med člane Združenja pridelovalcev sladkorne pese Slovenije, ki so pred kratkim bili na večdnevni strokovni ekskurziji v Belgiji in na Nizozemskem, kjer so dobili številne nove informacije, sploh pa nove usmeritve za svoja prizadevanja, kako v Sloveniji znova zagnati proizvodnjo sladkorja.
Pred nami je Dan spomina na mrtve. Oživeli bodo spomini in pokopališča, v občini Ormož jih imamo sedem, tako, da bomo nekaj minut posvetili tudi temu dnevu.

V Središču ob Dravi je ob spomeniku padlim v Narodno osvobodilni voljni bila tudi že komemoracija. Kulturni program so pripravili učenci tamkajšnje osnovne šole. Potem je bil možen še ogled spominske sobe z dokumentacijo iz časa NOBeja oziroma iz časa med prvo in drugo svetovno vojno:
Med mnogimi aktivnostmi, ki so jih v oktobru – mesecu požarne varnosti – pripravili gasilci, je PGD ORMOŽ pripravili tudi tradicionalen »Dan odprtih vrat«. Kot običajno si delo in opremo gasilcev z veseljem ogledajo tudi šolarji in otroci iz vrtca:
Ljubiteljice in ljubitelji ljudski pesmi, ljudskih viž in vsega, kar zadiši po naših koreninah, in kar nas dela pripadnike svojega rojstnega okolja, smo se v soboto zbrali v Kulturnem domu v Obrežu, kjer je potekala tradicionalni prireditev VEČER Z LJUDSKIMI PEVCI IN GODCI. Nastopilo je kar 11 skupin ljudskih pevcev in godcev:
Potem pa še med športnike: Med ljubitelji rokometa, je odjeknila vesela vest, da so Rokometaši Jeruzalema tudi proti Ribnici dosegli zmago in tako kar nadaljujejo serijo zmag. Nogometaši v ptujski Superligi so odigrali tekme 9. kroga, ki je ponudil 22 zadetkov na petih tekmah. Dobro formo so s tretjo zaporedno zmago potrdili Središčani, ki so v gosteh s 3 : 1 premagali Apače. Z novo uspešno tekmo so nas razveselili tudi futsalerji Tomaža, ki so v tekmi 3. kroga zmagali na neugodnem gostovanju v Velikih Laščah.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri, lahko pa si ogledate katero izmed ponovitev v prihodnjih dneh.