Najprej se bomo ustavili ob minuli – 20.redni seji ormoškega občinskega sveta. Seja je minila mirno– predvsem pa relativno hitro glede na vse minule seje v Ormožu. Svetniki so na dnevnem redu imeli 13.točk.
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, ki ji je Združenje pridelovalcev sladkorne pese Slovenije zaupalo pripravo »Študije izvedljivosti projekta o ponovni oživitvi sladkorne industrije v Sloveniji«, je študijo predstavila minuli teden. Zamisel o ponovnem zagonu proizvodnje glede na študijo izgleda povsem realna.
V laboratoriju ormoškega zdravstvenega doma imajo od nedavnega novo vodjo, laboratorij pa se ponaša tudi z novo ponudbo storitev.
Minulo soboto je v organizaciji JSKD Območna izpostava Ormož potekala PRVA prireditev v novi sezoni. Srečali so se pevci ljudskih pesmi in godci ljudskih viž. Območno srečanje je potekalo v Svetem Tomažu.
V galeriji ormoške grajske pristave je na ogled nova likovna razstava – in sicer: Razstava prleškega akademskega slikarja Vladimirja Potočnika, starejšega. Otvoritev je bila v torek.
V organizaciji ormoške knjižnice je v torek potekal literarno-glasbeni dogodek NE BODI KOT DRUGI, kjer so predstavili eno najbolj priljubljenih slovenskih pesniških zbirk avtorja FERIJA LAINŠČK.
Med kulturnimi dogodki pa smo obiskali tudi gledališnike iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Namreč minuli petek so se s komedijo ŽALUJOČI OSTALI predstavili v Miklavžu pri Ormožu. V soboto, 02.februarja pa si bomo lahko ogledali tudi v Ormožu:
Sicer pa je življenje Miklažovčanov minuli konec tedna zaznamoval še en zanimiv športni dogodek: Tekmovanje v smučarskih skokih. Prispevek je pripravil Zdravko Munda.
V nadaljevanju pa si boste med športnimi dogodki lahko ogledali sledeče:
Z mladimi rokometaši smo bili v Virovitici, kjer so se fantje pomerili z najboljšimi vrstniki iz Celja, Zagreba, Beograda in iz madžarskega Vešprema. Na občnem zboru Atletskega kluba Ormož pa smo se o uspešno zaključenem minulem letu – pogovarjali s predsednikom Ivanom Golobom.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.