Župan občine Ormož Alojz Sok in direktor Komunalnega podjetja Ptuj Janko Širec sta pred kratkim podpisala pogodbo za gradnjo pomožnega nogometnega igrišča, ki za NK Ormož pomeni veliko pridobitev.
Izvajalec ( Komunalno podjetje Ptuj ) bo z deli na gradbišču pričel v naslednjih dneh (odvisno od vremena), rok za dokončanje gradnje je 31. julij 2014. Pogodbena vrednost del znaša dobrih 183.000 evrov in pomeni prvo fazo urejanja nogometnega igrišča v Ormožu. Investicija obsega ureditev pomožnega igrišča (travnate površine in ograje), odvodnjavanje ter izgradnjo namakalnega sistema, za katerega bodo namestili rezervoar za vodo prostornine sto kubičnih metrov. Rezervoar bo vkopan v zemljo, voda za namakanje oziroma zalivanje se bo pridobivala iz vrtine. Namakalni sistem bo avtomatski. Ko bodo senzorji zaznali pomanjkanje vlage v zemlji, se bo sistem zagnal.
Nogometno igrišče v Ormožu so doslej zalivali z vodo iz mestnega vodovoda. Z ureditvijo novega načina namakanja predvsem pričakujejo znižanje stroškov za ta namen, kapaciteta rezervoarja bi morala zadoščati za namakanje tako glavnega kot tudi novega pomožnega igrišča. Namakalni sistem na pomožnem igrišču bodo vgradili v prvi fazi projekta, v nadaljevanju ga bo potrebno urediti tudi na glavnem igrišču – če bodo seveda za to zagotovljena sredstva.
Komunalno podjetje Ptuj s projektom gradnje pomožnega nogometnega igrišča kot izvajalec prvič nastopa na območju občine Ormož. Direktor Janko Širec se je ob podpisu pogodbe naročniku del zahvalil za zaupanje in med drugim dejal: »Verjamem, da bomo upravičili vaše zaupanje in da bomo delo opravili strokovno in korektno ter v predvidenem časovnem roku. Upam, da bomo s tem projektom imeli možnost pokazati in dokazati, da smo verodostojen poslovni partner.«
Na podpisu pogodbe je bil prisoten tudi predsednik NK ORMOŽ Zlatko Klemenčič, ki je povedal, da gre za pričetek uresničevanja dolgoletne želje ormoških nogometašev. Nogometni klub ta čas združuje med 250 in 280 članov. „Pomožno igrišče, ki se bo zgradilo, je za nas velikega pomena, saj bomo s tem pridobili dodatne vadbene površine, ki so nam doslej primanjkovale“, je povedal Zlatko Klemenčič in dodal, da ormoški nogometaši upajo, da se bo prihodnje leto pričela tudi druga faza projekta z ureditvijo tribun in slačilnic. In, da bodo dela zaključena do leta 2015, ko Nogometni klub Ormož praznuje 20. obletnico delovanja.
Celotna investicija – prva in druga faza, bo občino Ormož stala okoli 329.000 evrov.

VEČ o pridobitvi in o delovanju ormoškega Nogometnega kluba boste lahko slišali v oddaji MED NAMI POVEDANO, jutri ( v ponedeljek zvečer ob 20.05 uri) ko bo naš gost predsednik NK ORMOŽ Zlatko Klemenčič.
( Ponovitev oddaje bo v torek ob 10.00 in 16.00 uri ter v nedeljo ob 09.00 uro)