Konec maja je VIZ VRTEC Ormož organiziral 8.MINI OLIMPIADO, ki je potekala na Atletskem stadionu v Ormožu. Sodelovalo 128 otrok iz OSMIH vrtcev v občinah Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž in Ljutomer.

Prav po športno so se igre začele z mimohodom ekip in razgibavanjem, medtem pa so športnike pozdravili koordinatorica dogodka Petra Trstenjak, ravnateljica vrtca Simona Meško in Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož. S tem, da so med gosti in navijači bili tudi ostali ravnatelji vrtcev in šol ter župan občine Središče ob Dravi Toni Jelovica. Novost letošnje Mini olimpiade je bila sodelovanje otrok iz vrtca Ljutomer. In kot je pojasnila kordinatorica Mini olimpiade Petra Trstenjak, so se Ljutomerčani iger letos udeležili prvič, Ormožani pa se sicer udeležujejo njihovih likovnih kolonij.
Otroci so se pomerili v petih gibalnih disciplinah: v teku na 50 metrov, metu žogice, skoku v daljino z mesta, skupinskem vodenju žoge med ovirami in skupinskem skakanju s hoppy žogo. Na koncu so se v štafeti pomerile ekipe deklic in ekipe dečkov. Najboljši so prejeli pokale, VSI udeleženci pa medalije.
Mini olimpiada je tako tudi letos minila v razigranem vzdušju, a tudi tekmovalnosti. Čeprav doseženi rezultati niso najpomembnejši, kot je poudarila koordinatorica olimpiade Petra Trstenjak. Pri organizaciji miniolimpiade je Ormoškemu vrtcu tudi letos na pomoč priskočil Atletski klub Ormož in dijakinje 3.letnika predšolske vzgoje na ormoški gimnaziji.
Foto: Gimnazija Ormož