Univerzitetna diplomirana sociologinja kulture in filozofinja Petra Kolmančič, Ormožanka, ki živi in dela v Mariboru, je nocoj v Knjižnici »Franca Ksavra Meška« v Ormožu predstavila svojo šesto zbirko pesmi, ki jo je naslovila »Tretja oseba dvojine«.

Petra Kolmančič je tri pesniške zbirke objavila že v študentskih letih: Prva je nosila naslov Luknja in je izšla leta 1994, sledile so zbirke Šus v glavo (1995) in Slina (1999). 2004 je izšla njena Uvod v poželenje, 2009 pa zbirka P(l)ast za p(l)astjo za katero je leta 2014 prejela Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta.

Nova pesniška zbirka TRETJA OSEBA DVOJINE je razdeljena na pet ciklusov: nasveti za vsakdanjo rabo, navigacija, prava smer, povratna zanka in greenporno. Kot pravi pesnica, so njene nove pesmi nekaj povsem drugačnega od tistih v prejšnjih zbirkah. Odkrivajo vsakdanji svet, so jasne, resnicoljubne in prinašajo enostaven razmislek o življenju ter med drugim opevajo medčloveške odnose ter se dotikajo tudi minljivosti…

Pesniška zbirka je izšla lansko leto pri založbi PIVEC, spremno besedo je napisala Mojca Pišek.

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, v četrtek, 7.junija ob 20.uri.