V Podgorci so danes ( 27.aprila) odprli obnovljen Dom kulture, ki so ga začeli obnavljati julija leta 2010.
S pomočjo sredstev iz Kmetijskega sklada EU za obnovo podeželja v višini 200 tisoč evrov in občine Ormož, ki je za obnovonamenila 364 tisoč evrov so obnovili streho in pročelje ter prizidali še prostore za društva in strelišče. Zdaj imajo v domu veliko dvorano z 200 sedeži in manjšo s 120 sedeži. Pridobili so tudi prostore za delovanje kulturnega, turističnega in upokojenskega društva ter strelišče za streljanje z lovsko puško in drugo. Predsednik KS PODGORCI Martin Kukovec:

Izjava: Martin Kukovec
KLIKNI SPODAJ
MartinKUKOVEC_otvoritev27042012

Poleg Kulturnega doma so uredili še 20 x 50 m velik prireditveni prostor na prostem in kar 40 x 50 m veliko parkirišče.

Sicer pa so Podgorčani na svoj obnovljen Dom kulture čakali skoraj dve leti. Bilo je kar nekaj težav. Občina Ormož je morala najprej spremeniti lokacijski načrt za center Podgorcev, ker prejšnji ni dovoljeval posegov na območju, kjer stoji dom, težavo pa je povzročal tudi prenos lastništva, saj so lahko za nepovratna sredstva kandidirali le tako, da sta kulturno in turistično društvo Podgorci lastništvo prenesli na občino Ormož. Zataknilo pa se je tudi pri izvajalcu. Dom je začelo obnavljati Gradbeno podjetje GRADIS Ptuj. Zaradi stečaja podjetja, pa je potem dela dokončalo GP Holermous Ormož.

Tako je za Podgorčane danes bil velik dan. Temu primerna slavnostna je bila tudi otvoritev. Vse skupaj se je začelo z mimohodom oziroma s predstavitvijo vseh društev, ki delujejo v KS Podgorci. Po pozdravnih nagovorih predsednika KS Martina Kukovca in župana občine Ormož Alojza Soka, ter po blagoslovitvi, ki jo je opravil podgorski župnik Jože Šipoš, sta Martin Kukovec in Alojz Sok prerezala tribarvnico; tako, da se je kulturni program v nadaljevanju odvijal v notranjosti doma.
V kultunem programu, ki so ga naslovili PREPOROD so nastopila domača kulturna društva, pa tudi otroci iz vrtca in osnovne šole.