Svojo prihodnost moramo graditi s pomočjo zgodovinskega spomina. Ceniti in razvijati moramo svojo resnično narodno zgodovino!

….je bilo med povedanim na sinočnji občinski proslavi ob Dnevu upora proti okupatorju (27.april). Proslavo so s svojimi mentorji pripravili učenci osnovne šole Velika Nedelja, na pobudo občine Ormož in Združenja borcev za vrednote NOB Ormož.

Zapel je šolski pevski zbor, sicer pa je proslava bila splet besedil in pesmi Otona Župančiča, Karla Destovnika Kajuha, Simona Gregorčiča, Toneta Pavčka in Antona Ingoliča; glasbe in plesa.

Med prisotnimi na proslavi je bil tudi župan občine Ormož Alojz Sok, podžupan Branko Šumenjak, častni občan občine Ormož Milan Ritonja ter nekateri svetniki v občinskem svetu in predsedniki krajevnih skupnosti. Sicer pa je na proslavi bilo največ Kogovčanov, čeprav s Koga do Velike Nedelje niti ni tako blizu ……

Kakorkoli …. proslava je bila prijetno predpraznično doživetje. Čestitke velikonedeljskim osnovnošolcem!

Pevski zbor OŠ Velika Nedelja (Foto:Karolina Putarek)

Oton Župančič: Z vlakom ... (Foto: Karolina Putarek)

Slovenci potrebujemo zavest, da smo eno ..... (Foto: Karolina Putarek)

Med prisotnimi na proslaviso bili tudi: (od leve proti desni) Branko Šumenjak, podžupan občine Ormož; Milan Ritonja, častni občan občine Ormož in Alojz Sok, župan občine Ormož (Foto: Karolina Putarek)