Od 15. novembra do 15. marca je v Sloveniji zakonsko določeno, da morajo imeti vsa osebna vozila in dostavniki ter minibusi obvezno zimsko opremo. Predpisana globa za neupoštevanje znaša najmanj 40 evrov oziroma največ 500 evrov, če voznik brez zimske opreme povzroči zastoj oziroma ovira promet.

KRONOLOGIJA PP ORMOŽ MINULEGA DNE

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
14. 11. 2019, do 7. ure dne 15. 11.2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 14. 11. 2019:

Ob 21.52 uri so policisti na lokalni cesti Krčevina – Šalovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato so policisti odstopili od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek dne 15. 11. 2019 in vikend – nekaj preventivnih nasvetov:

Kljub dokaj ugodnemu stanju prometne varnosti je na območju PU Maribor še vedno velika problematika kršitev cestno-prometnih predpisov. V novembru 2019 se je bistveno poslabšala varnost pešcev v cestnem prometu, saj skoraj vsakodnevno obravnavamo prometne nesreče, v katerih so udeleženi pešci. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z udeležbo pešcev sta neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev (nepravilna hoja, nepravilno prečkanje, neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov…). Največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev se zgodi tako v naseljih, kot tudi izven naselij, v časovnih intervalih, ko je vidljivost zmanjšana (pozni popoldanski ali večerni čas) ali se vozne razmere poslabšajo (dež, sneg…).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir