Mesec oktober so v ormoškem domu starejših občanov vzeli za svoj mesec. Vsako leto se namreč prav v oktobru v Domu zvrsti vrsta zanimivih prireditev, pa ne samo za stanovalce, pač pa tudi za svojce, prijatelje, prostovoljce in seveda za zaposlene.
Prireditve so se začele konec septembra s športnim dnevom v Mestni grabi; potem so praznovali rojstne dneve; v začetku oktobra so si s prostovoljci privoščili potepanje po ormoških ulicah; naslednji dan je bila kino-predstava; pa Dan odprtih vrat – za vse, ki so si želeli dom ogledati; in še delavnica z Rdečim križem.

Višek dogajanj pa je tudi letos bila osrednja prireditev „ Pozdrav jeseni“; ki pa v Dom privabi največje število obiskovalcev. Prireditev navadno poteka na dvorišču pred Domom. Zaradi slabega vremena pa so jo tokrat pripravili v jedilnici Doma.
Razen bogatega kulturnega programa, ki ga poleg stanovalcev in zaposlenih spremljajo številni obiskovalci, prireditev prinaša veselo druženje ob pečenih kostanjih in dobrotah, ki jih pripravijo v domu. Prireditev je pravzaprav v letih do danes postala že tradicija, in eden izmed najbolj obiskanih jesenskih praznikov tod okrog.
Po izbranih besedah, ki jih je uvodoma zbranim namenila moderatorka Mateja Hržič, sta zbrane pozdravila Jurij Borko, župan občine Središče ob Dravi in Mirko Cvetko, župan občine nSveti Tomaž, potem pa je spregovorila še v.d. CSO Ormož Janja Špindler, ki je predstavila nekaj dosežkov v Domu, predvsem pa obnovitvenih del, ki se jih v Domu lotevajo. Zbrane je povabila tudi k srečolovu, saj bo izkupiček namenjen za nakup klimatske naprave v jedilnici Doma. Sicer pa je rdeča nit letošnjih oktobrskih prireditev „Zdrava prehrana“, je še povedala v.d. Direktorice Janja Špindler. V kulturnem programu so v nadaljevanju nastopile članice domske vokalne skupine OBJEM pod vodstvom Leona Laha in tamburaška skupina ZLATE STRUNE iz Miklavža pri Ormožu, ki jih vodi Julio Gjurasek. Posebni gostje pa so bili člani etnografskega društva DORNAVSKI CIGANI.

Domska ženska vokalna skupina OBJEM (Foto:Karolina Putarek)

Tamburaška skupina ZLATE STRUNE iz Miklavža pri Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

Etno skupina DORNAVSKI CIGANI ( Foto: Karolina Putarek)

Na prireditvi ( z leve): Karmen Štumberger, članica sveta CSO Ormož, Marko Rozman, nekdanji direktor CSO, Jurij Borko, župan občine Središče ob Dravi, Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž, Jelka Zidarič Trstenjak, predsednica KS Ormož (Foto: Karolina Putarek)

Program je z izbranimi besedami povezovala Mateja Hržič (radio MAXI Ljutomer), prebrala pa je tudi pesem domske pesnice MARIJE SEREC (Foto:Karolina Putarek)

O novostih, dogajanjih in načrtih v Domu je spregovorila v.d.direktorice JANJA ŠPINDLER, ki se je s priložnostnimi darili zahvalila vsem, ki kakorkoli sodelujejo z Domom (Foto: Karolina Putarek)

Do konca oktobra, bo sledila še prireditev „prikaz kmečkih opravil, pa nekaj predavanj za zaposlene, konec oktobra pa si bodo privoščili še smejalno telovadbo za vse.