V Ormožu odprli „skate park“

V soboto je v ormoškem športnem parku Mestna graba bila otvoritev „skate-parka“, s katerim bo skejterjem dana možnost za trening in tudi tekmovanja, ki jih v bodočnosti nameravajo organizirati. Novi skate park je odprl župan občine Ormož Alojz Sok, ki je ob tej priložnosti povedal, da tako ormoška Mestna graba postaja zaokrožena celota za vse športne dejavnosti. Sledi le še izgradnja pomožnega nogometnega igrišča in ureditev prostorov za Nogometni klub Ormož.

Gradnja parka je trajala skoraj 15 mesecev. Skejterji so ga gradili sami in v izgradnjo vložili čez 150 ur prostovoljnega dela. Potrebno je bilo opraviti kar nekaj zemeljskih del in pa seveda steze, ki so večinoma iz lesa, je povedal skejter Saša Ivančič, in dodal:

KLIKNI SPODAJ:
SasaIvancic_skater

Potek del pa je koordiniral Mladiski center Ormož, ki je poskrbel tudi za finančna sredstva. Namreč gradnja je stala 7.000, 00 eur. Od tega je Mladinskemu centru uspelo 5000,00 eur pridobiti evropskih sredstev, ostalo so prispevali Urad za mladino,  Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter občina Ormož.