Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
01. 10. 2015, do 7. ure, dne 02. 10. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 01. 10. 2015
Ob 12.58 uri smo na parkirnem prostoru pred trgovskim centrom v Ormožu, obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila poškodoval parkiran osebni avtomobil. Pri tem smo opravili ogled in za storilcem poizvedujemo. Ko bo izsleden mu bo izrečena globa zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobega, saj na kraju po prometni nesreči ni nudil podatkov oškodovancu.

Ob 19:13 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Rucmanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19:23 smo bili na kraju prometne nesreče III. kategorije na lokalni cesti v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo izven vozišča v jarek, kjer je trčil v propust dovozne ceste. V prometni nesreči je zadobil hudo telesno poškodbo in bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,80 g/ml alkohola). Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog zaradi kršitev Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 19:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v desno izven vozišča v jarek, kjer je trčil v prometni znak in ograjo ter se ustavil na travniku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola (1,53 gm/l) mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje do izstreznitve. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog zaradi kršitev Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Napoved aktivnosti za vikend:
– od 01.10 do 18.10.2015 poteka poostreni nadzor v cesten prometu – »varnost pešcev« V tej zvezi bodo policisti polagali posebno pozornost na pravilno hojo, nošenje odsevnih teles, ter spoštovanje pravil v cestnem prometu na prehodih za pešce s strani pešcev in tudi ostalih udeležencev v prometu.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir