Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 23. 4. 2018 do 7. ure dne 24. 4. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK: 24. 4. 2018

Ob 10:01 uri smo na prijavo delodajalca obravnavali sum poneverbe, kjer naj bi delavec odtujil oziroma si prilastil zaupano stvar last delodajalca. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po zbranih obvestilih na sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 13:31 uri smo obravnavali drzno tatvino denarja v gostinskem lokalu v Ormožu, kjer je mlajša ženska v prisotnosti oškodovanca izvršila tatvino 30 EUR. Po dejanju je odšla iz lokala, kjer je bila s strani policistov izsledena. Po ugotovljeni identiteti, zbranih obvestilih in zasegu odtujenih predmetov, bo na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 16:06 uri smo bili obveščeni o poškodovanju ograje v Trnovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec pri košnji trave poškodoval ograjo sosedu. O škodi sta se dogovorila sama. Na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju bomo podali poročilo.

Ob 19:00 uri smo policisti v Ormožu opravljali nadzor v cestnem prometu in pri tem imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,69 mg/l alkohola. Nadaljnja vožnja je bila vozniku prepovedana, na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na sodišče v Ormožu.

Napoved aktivnosti za torek 24. 4. 2018:
– policisti bomo izvajali poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev hitrosti;

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvard Cvetko, komandir