SREDA 14. 8. 2019:
Ob 11:15 uri smo na MMP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali 3 tujce, kateri so bili v torek prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 18:30 uri smo izven naselja Središče ob Dravi pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli dva državljana Alžirije, po končanem postopku bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 4:20 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli državljana Alžirije, kateri je predhodno prestopil državno mejo na izven zato določenem mestu. Po končanem postopku bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 5:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Savci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

ČETRTEK 15. 8. 2019:

Ob 07.59 smo sprejeli prijavo o izgubi registrske tablice.

Ob 12:00 uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Alžirije, ki sta nedovoljeno vstopila v R Slovenijo. Enega tujca pa smo zaradi slabega zdravstvenega počutja odpeljali v zdravstveno ustanovo, kjer je ostal na zdravljenju.

Ob 16.57 uri smo v Središču ob dravi prijeli tri državljane Alžirije, ki so nedovoljeno vstopili v R Slovenijo.

PETEK 16. 8. 2019

V dopoldanskem času smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Alžirije, osem državljanov Iraka in štiri državljane Irana, kateri so bili pretekle dni prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 7:24 uri smo v bližini železniške postaje Ormož prijeti dva državljana Libije za katera je bilo v postopku ugotovljeno, da predhodno ilegalno prestopila državno mejo. Po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 12:36 uri smo v gozdu izven naselja Središče ob Dravi v bližini državne meje prijeli pet državljanov Afganistana. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 20:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v naselju Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila nepravilno prehiteval, zaradi česar je drugi voznik osebnega avtomobila zapeljal levo izven vozišča ter si poškodoval vozilo. Povzročitelj voznik osebnega avtomobila je bil izsleden in ustavljen na območju Policijske postaje Ljutomer, po zbranih obvestilih mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varnostni cestnega prometa.

Ob 21:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti izven naselja Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23:27 uri smo v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi prijeli tri državljane Sirije. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

SOBOTA 10. 8. 2019

Ob 9:45 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročili Hrvaškim varnostnim organom 5. državljanov Afganistana, 2. državljana Libije in 3. državljane Sirije.

Ob 9:48 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Pred prihodom patrulje na kraj sta se udeleženca sama sporazumela.

Ob 13.18 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi psa v naselju Pavlovci. Patrulja je na kraju lastnici psa izdala plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

NEDELJA 11. 8. 2019

Ob 9:10 uri smo izven naselja Središče ob Dravi preprečili ilegalni prestop državne meje dvema osebama. Osebi so na kraju prevzeli hrvaški varnostni organi.

Ob 14:10 uri smo bili obveščeni, da se je v naselju Hermanci na dvorišče hiše zatekel neznani moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Maroka, kateri je pred tem prestopil državno mejo na izven zato določenem mestu. Po končanem postopku bo izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 15:35 uri smo opravili intervencijo v naselju Hum pri Ormožu, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in pretepa med sinom in očetom. Med pretepom sta uporabila nevarne predmete ter oba zadobila lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bomo zoper oba podali kazenski ovadbi na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 19. 8. 2019:

– Vsem poslušalcem svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh zapažanjih sumljivih oseb pa obveščajo policijo na tel. 113, ali 02 741 08 50.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

PRIPRAVILI:
Gregor Bezjak in Franc Lesjak, višja policista I
in Edvard Cvetko, komandir