Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 16. 1. 2017 do 7. ure dne
170. 1. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 16. 1. 2017

Ob 10.20 smo bili obveščeni, da na območju občine Sveti Tomaž (Pršetinci) neznana ženska prodaja medicinske pripomočke. Ugotovljeno je bilo, da je neznana ženska poskušala prodati medicinske pripomočke, vendar pa za to ni imela ustreznega dovoljenja in gre najverjetneje za poskus goljufije. Neznanke nam kasneje ni uspelo izslediti.

Občanom, ki jih na cesti ali domovih obiščejo njim nepoznani ljudje ter jim v prodajo ponujajo različne izdelke sumljive kakovosti in porekla, svetujemo, da od njih zahtevajo, da se identificirajo, da so pozorni, koliko ljudi sodeluje pri prodaji, saj ugotavljamo, da pogosto en človek prodaja predmete, drugi člani združbe pa izvršujejo premoženjska kazniva dejanja (tatvine iz vozila na cesti ali tatvine iz stanovanj).

Ob 17.47 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 22.40 smo v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Voznik si je ob trčenju v srno poškodoval vozilo. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 17. 1. 2017:
– V času od 16. 1. do 29. 1. 2017 bomo izvajali poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo;
– Prav tako bomo izvajali aktivnosti v zvezi zimske službe – kontrola ustrezne opreme in uporabe varnostnih pasov med vožnjo.
PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir