Danes je v Ormožu potekal prvi “Rožmarinkin festival”, ki so ga organizirali Občina Ormož, JSKD, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, enota Ormož, MC in Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož). Rožmarinkin festival v Ormož prinaša še eno prijetno poletno prireditev. Pa ne samo prireditev;  danes se je uradno predstavila  tudi nova prebivalka  Ormoža: ROŽMARINKA ….. nenavadna deklica s sončnico na glavi – in bi naj poosebljala VSE, kar ima Ormož: Veliko sonca in prijetne ljudi, ki z veseljem ne skoparijo, niti z dobroto.

Uvodna prireditev na grajskem dvorišču  ob 14.00 uri je tako pomenila uraden začetek “Rožmarinkinega festivala” , s katerim smo v Ormožu obeležili vseslovenski Teden ljubiteljeke kulture, ki ga organizirata JSKD RS in ZKD Slovenije. V programu so nastopili Godba na pihala Središče ob Dravi, Pevsko društvo JUA, Ljudski pevci KD Obrež, Folklorna skupina KD Obrež, Helena Srnec – pesnica in literatka ter soustanoviteljica KUD Prasila;  Dramska skupina KD “Fran Ksaver Meško” Sveti Tomaž, raper Denis Žuran ter amaterski slikar Bohumil Ripak – predsednik Likovne sekcije “Silvo Prelog”, ki deluje znotraj KD “Ivan Kaučič” Ljutomer.

Zbrane na grajskem dvorišču sta pozdravila  Blanka Kosi Raušl – predsednica sveta OI JSKD Ormož in Alojz Sok – župan. Župan Alojz Sok pa je na koncu skupaj z Rožmarinko ( maskoto Ormoža ) zalil rožmarin, kar je pomenilo OTVORITEV prvega ROŽMARINKINEGA FESTVALA.

Sledil je petrejši del, kjer so otroci s svojimi starši lahko ustvarjali, brali ter se “razmigali”  tako v gradu, kot okolici gradu in v parku …. potekala je ustvarjalna, bralna in likovna delavnica in seveda igranje z rožmarinko – vse do 18.00 ure, ko pa je za zbrane nastopila glasbena skupina ČUKI.
Vsak otrok, ki se je  udeležil vsaj štirih  delavnic in je popolnil   sestavljanko,  je dobil nagrado.

UTRINKI z uvodne prireditve:

DSC09354 DSC09352 DSC09347 DSC09345 DSC09344 DSC09341 DSC09337 DSC09335