PONEDELJEK 25. 1. 2021
Ob 13.15 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v kraju Libanja. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v varnostno ograjo na mostu, jo poškodoval in s kraja odpeljal.

Ob 13.21 smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Neznanec je namreč iz bankomata vzel 100 EUR in s tem oškodoval prijavitelja, kateri je pred tem pozabil denar v reži bankomata.

Ob 14.26 smo bili napoteni v Zdravstveni dom Ormož, kamor so pripeljali starejšega moškega, kateri je obležal na avtobusnem postajališču. Ugotovljeno je bilo, da je poškodovani šel po pločniku, kjer je stopil na rob pločnika, pri tem padel in se huje telesno poškodoval.

Ob 17.39 smo bili napoteni na dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

TOREK 26.1.2021:

Ob 06:30 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira, kjer je stanovalec v večstanovanjskem objektu z razbijanjem po vratih soseda, le-tega motil pri počitku. Ob prihodu policistov na kraj se kršitelj ni hotel pomiriti, kljub opozorilom policistov naj s kršitvijo preneha je kršitelj s kršitvijo nadaljeval, zato so bila zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva ter odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških do iztreznitve. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 07:51 smo bili obveščeni o prometnem dogodku v Pavlovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Vozniku izdano obvestilo o odstopu.

Ob 09:21 uri smo bili obveščeni o umazanem cestišču v naselju Cerovec Stanka Vraza. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja pri spravilu lesa iz gozda umazal cestišče z zemljo. Kršitelju jer bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o cestah.

Napoved aktivnosti za sredo dne 27.1.2021:
– v kolikor opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ