ROKOMET, 1. SRL, 18. krog:
Slab štart posledica poraza v Ribnici
Ribnica – Jeruzalem 36 : 30 (18 : 12)
Ribnica:
Perovšek (12 obramb), Klarič (4 obrambe); Batinič 1, Zobec 1, Omahen 2, Jamnik 8 (2), Marković 5, Košmrlj, Pucelj 5, Čemas 2, Rutar 3, M. Nosan 5, B. Nosan 4. Trener: Mustafa Torlo
Jeruzalem: Belec (9 obramb), Žuran (2 obrambi); Radujković 5, Gregorc 9 (5), Bogadi 2, Rajšp 1, Šišmanovič 6, Kljajič 4, Mesarić 2, Ćudič 1, Žmavc. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Ribnica 2/2; Jeruzalem 6/5.
Izključitve: Ribnica 4; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Grega Jamnik (Ribnica).
Na otvoritvi drugega dela sezone v 1. SRL so rokometaši Jeruzalema na gostovanju v Ribnici doživeli dvanajsti prvenstveni poraz. Zgodba za Ormožane bi lahko imela tudi lepši razplet, če ne bi ekipa trenerja Saše Prapotnika odigrala slabo prvih deset minut tekme. Težave za Vinarje so se pričele že v avtobusu, saj jo je na poti zagodel zapadli sneg, in moštvo je šele dobrih 45 minut pred pričetkom tekme prispelo v Ribnico. Že v 4. minuti je trener Prapotnik moral poseči po minuti odmora, saj so gostitelji povedli s 3 : 0. Dve minuti kasneje je klop Jeruzalema morali še enkrat reagirati z zelenim kartonom, saj je prednost Ribnice narasla že na +5, 6 : 1. Grega Jamnik je iz protinapadov zadeval mrežo Boštjana Belca, ki je pričel tekmo v golu Vinarjev. V 9. minuti je prednost domačinov še tretjič narasla, tokrat na neverjetnih +8, 9 : 1. Edini strelec za gostujočo moštvo je bil Siniša Radujković v 3. minuti. Temu se je z dvema zaporednima zadetkoma pridružil Aleš Šišmanovič, ki je v 13. minuti znižal zaostanek na -6, 9 : 3. V uvodnih desetih minutah je ekipa Jeruzalema zapravila kar 7 lepih priložnosti, v golu Dolenjcev je blestel Jošt Perovške, ki je večinoma svojih obramb zbral v 1. polčasu. V 22. minuti je prednost Ribnice še naprej bila visoka, 16 : 9. V samem zaključku pa so Jeruzalemčki zapravili polprotinapad za znižanje na -4, in po prekršku v napadu Davida Bogadija je domači vratar Perovšek v izdihljajih 1. polčasa iz svoje polovice zatresel mrežo Belca in namesto s štirimi goli so Ormožani na odmor odšli z zaostankom šestih točk, 18 : 12. V nadaljevanju so se počasi pričeli prebujati tudi gostje, ki so z lahkimi zadetki oklestili visoko vodstvo gostiteljev. Z delnim izidom 7 : 2 se je četa trenerja Prapotnika v 39. minuti približala le dve točki zaostanka, 21 : 19. Žal Ormožanom ni uspelo zadržati nivo dobre igre še naprej in Ribnica je odgovorila z delnim izidom 4 : 0 za vodstvo s 25 : 19. V 47. minuti so domačini znova ušli na velikih 7 točk prednosti, 28 : 21. Anže Kljajić je v obdobju od 46. do 50. minute bil štirikrat zapored uspešen za Jeruzalem in prednost Ribnice je skopnela na +4, 28 : 24. Tekma se je končala z boljšo končnico domačinov, ki so mirno tekmo pripeljali h koncu in dali priložnost še nekaterim mladim ribniškim fantom. Po tekmi je trener Jeruzalema Saša Prapotnik bil kratek in jedrnat: „Ribničani so nas pošteno dotolkli. Mi smo tekmo izgubili že v avtobusu.“ V 19. krogu v petek 8. februarja ob 19.00 uri na Hardeku gostuje ekipa Sviša iz Ivančne gorice, ki kot novinec odlično stoji v prvenstvu in bo zelo neugoden tekmec za Ormožane, ki nujno potrebujejo točke v boju za obstanek v ligi.

Z rezultatskega vidika je za selekcijami Jeruzalema iz Ormoža slab vikend.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1999):
Nepričakovan, vendar zaslužen poraz SDB proti Krškemu
Jeruzalem – Krško 23 : 24 (13 : 12)
Jeruzalem:
Škrjanec, Rizman; A. Munda, M. Hebar 2 (2), Koderman 4, Petek, Ciglar 8, Zidarič 2, Jovanovič, Šoštarič 6, L. Voršič, Ž. Kociper 1, Škorjanec, G. Hebar, T. Šulek, Notersberg, Voljč.
Jeruzalemčki so doživeli nepričakovan, vendar zaslužen poraz proti sovrstnikom Krškega. Od samega začetka tekme domačim igralcem ni šlo nič po načrtu. Pred tekmo se je precej časa posvetilo igri v obrambi, a prav ta ni štimala po željah Jeruzalemčkov. Večji del 1. polčasa so vodili gostje, največ za tri točke (2 : 5, 3 : 6, 5 : 8). Edino v obdobju od 20. do 27. minute so Ormožani prikazali svoj pravi obraz in zaostanek treh golov spremenili v vodstvo s +2, 15 : 13. V dramatični končnici so več sreče imeli borbeni in dokazovanja željni Krčani, ki so s pridom izkoristili vse tehnične napake Ormožanov in številne zgrešene mete z levega in desnega krila. Teh je bilo več kot 10 in tu je ekipa Jeruzalema tudi izgubila tekmo. Kljub porazu ekipa Jeruzalema ne sme izgubiti upanja po uvrstitvi na Final 4, saj je še 6 tekem in fantje so se sposobni izvlečti iz godlje. Upanje umira zadnje. V naslednjem krogu ekipa gostuje pri neporaženi Krki iz Novega mesta.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2000):
Visoka zmaga
Velika Nedelja – Jeruzalem 11 : 39 (9 : 19)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; P. Ozmec 7 (1), B. Zadravec 4, Belec 1, Notersberg 13 (1), A. Munda 3, T. Šulek 5, G. Hebar 2, Sovič 3, Torič 1.
Mlajši dečki A Jeruzalema so visoko slavili pri sosedih. Po vodstvu z 18 : 9 je Jeruzalemčkom uspel delni izid s kar 16 : 0 in prevzem vodstva s 34 : 9.

MLAJŠI DEČKI B (letniki 2001):
Zmaga Velike Nedelje
Velika Nedelja – Jeruzalem 20 : 16 (11 : 9)
Jeruzalem:
V. Munda, Zemljič; Zorec, Perger 1, G. Cvetko 2, M. Voršič, Rizman Herga 1, Trstenjak 8, Borko 2, Rubin, J. Lukman 2, Sovič 1, Torič 5 (1), Škrinjar, Fergola 1.
Kljub porazu Jeruzalemčki niso razočarali. V ekipi je kup letnikov 2002 (9 igralcev; 8 zadetkov), ki se pripravljajo na novo sezono. Veseli, da fantje lepo napredujejo.