ROKOMET, 1. SRL, 2. krog:
Vinarji nemočni proti Mariboru
Jeruzalem – Maribor 18 : 31 (9 : 19)
Jeruzalem:
Belec (8 obramb), T. Cvetko; Poznič, Kolmančič 3 (2), Žižek Cvetko, Bogadi 2, R. Cvetko, Radujković 3, B. Čudič 5 (4), Gregorc 1, Mavrič, Šišmanovič 1, Mesarić 3, Rajšp, Štumberger, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Maribor: Škalički (1 obramba), Vran (8 obramb), G. Čudič (4 obrambe – 2x7m); Štefanič 2, Malinović 3, Žmavc, Špelić, Jamnik, T. Poklar 2, Razgor 5 (1), Kodrin 1, Hrastnik 3, Fidel, Zarabec 8 (3), Kleč 3, Sok 4. Trener: Marko Šibila
Sedemmetrovke: Jeruzalem 9/6; Maribor 4/4.
Izključitve: Jeruzalem 4; Maribor 12 minut.
Igralec tekme: Miha Zarabec (Maribor).
V Ormožu je favorit iz Maribora vknjižil pričakovane točke. Že v peti minuti je domača klop pri zaostanku štirih zadetkov (0 : 4) morala reagirati z minuto odmora, ki pa ni prinesla preobrata. Maribor je z čvrsto igro v obrambi povsem onemogočil ormoški napad, ki je svoj prvi zadetek dosegel šele v 9. minuti preko Siniše Radujkovića (1 : 7). Domači rokometaši so vse preveč poskušali do zaključnega meta priti prek sredine, kjer je obramba Vijoličastih bila najvišja. Kar nekaj žog so Vinarji izgubili pri podajah na črto k Danijelu Mesariću, vsako napako pa so varovanci trenerja Marka Šibile kaznovali z lahkim golom iz protinapada. V napadu Maribora na postavljeno obrambo Jeruzalema pa je blestel Miha Zarabec, ki je do odmora mrežo Boštjana Belca zadel kar petkrat. V 22. minuti se je pri gostiteljih poškodoval kadetski reprezentant Rok Cvetko (koleno) in kaj kmalu bo jasno za kako hudo poškodbo gre. V 26. minuti je Maribor prvič povedel za deset (7 : 17) in zmagovalec je bil praktično znan že v prvem delu tekme, katero si je ogledalo okrog 250 gledalcev. V 2. polčasu so gostje držali prednost devetih do štirinajstih točk (16 : 30) in mirno pripeljali tekmo k srečnemu koncu. Pri Jeruzalemu je trener Prapotnik v zaključku tekme v igro poslal kup mladeničev, tudi kadetov med katerimi je tri zadetke dosegel drugi kadetski reprezentant Miha Kolmančič. Pohvaliti je potrebno navijače Ormožane, ki so kljub visokemu porazu do zadnje minute vzpodbujali svojo ekipo in z aplavzom nagradili vsak zadetek. Jeruzalemčke v 3. krogu čaka gostovanje v Novem mestu pri Krki, ki je ekipa s katero bi se Vinarji lahko kosali tudi na gostovanju.

Aleš Šišmanovič (RK Jeruzalem Ormož) - Maribor premočan za Vinarje.

Aleš Šišmanovič (RK Jeruzalem Ormož) – Maribor premočan za Vinarje

IZJAVI:
Tadej Sok (Maribor):
Zavedali smo se, da nas ob nepravilnem pristopu na Hardeku lahko čaka hladen tuš. Zato smo v tekmo šli maksimalno. Z dobro igro v obrambi smo prihajali do lahkih zadetkov. V napadu smo igrali pametno in nasprotniku nismo dovolili, da razvije svojo igro.
Miha Kolmančič (Jeruzalem): Naša želja je bila, da se Mariboru čim dlje časa upiramo. Žal nam to ni uspelo, saj je kvaliteta povsem na strani Maribora, ki je dokazal zakaj je favorit za vrh lestvice. Poškodovanemu soigralcu Roku Cvetku želimo čim hitrejšo vrnitev na rokometni parket. V Novem mestu pričakujem izenačeno tekmo in novo priložnost za nove točke.