Rokomet, 1. SRL, 5. krog:
Trimo nadigral Jeruzalem
Jeruzalem – Trimo 24 : 40 (12 : 20)
Jeruzalem:
Belec (3 obrambe), Žuran (8 obramb); Deržič, Ogorelc 1, Rajšp 1, Bogadi 1, Radujkovic, Čudič 8 (6), Špiljak 2, Gregorc 2, Cvetko, Kljajič, Mesaric 2, Žmavc, Šišmanovič 7. Trener: Saša Prapotnik
Trimo: Ferlin (14 obramb), Saje (4 obrambe); Korelec 3, Fermec 1, Radelj 5, Paladin 8, Ratajec 3, Skol, Sušin, Florjančič 3, Rojc 1, Zoran, Skube 9 (3), Grandovec 1, Aguirrezabalaga 6. Trener: Ivan Vajdl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 7/6; Trimo 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 4; Trimo 2 minuti.
Igralec tekme: Staš Skube (Trimo Trebnje).
Ormoški rokometaši so na domačem terenu pred okrog 300 gledalci doživeli hudi udarec. Trimo je na Hardeku potrdil odlično formo in v vseh elementih rokometne igre nadigral neraspoložene rokometaše Jeruzalema. Sodeč po igri Trima je jasno zakaj je ekipa pred kratkim slavila pri močnem Mariboru. To je bila četrta zaporedna zmaga Dolenjcev in četrti letošnji poraz Vinarjev. Gostitelji so povedli z 1 : 0, že v 8. minuti je domači trener Saša Prapotnik pri vodstvu Trima z 8 : 3 moral zahtevati minuto odmora. V teh trenutkih so gostitelji kot po tekočem traku zapravljali lepe priložnosti v napadu, strah v kosti jim je z obrambami pognal vratar Klemen Ferlin, ki letos brani v odlični formi. Drugič je domači strateg minuto odmora moral zahtevati že v 19. minuti pri vodstvu Trima z 12 : 6. Vinarji so slabo zaigrali v obrambi, kjer niso našli rešitve za Staša Skubeta, ki je zadeval, asistiral in odlično vodil ekipo. Skubetu se je pridružil še odlični Uroš Paladin, na črti Marko Radelj, piko na i pa je s svojimi obrambami postavil že prej omenjeni Ferlin (10 obramb do odmora). Trebanjci so na petnajst minutni predah odšli z 8 zadetki prednosti (20 : 12), tekmo pa zaključili s + 16 (40 : 24). V 2. polčasu je v vrstah gostov zablestel še Španec Aloberto Garcia Aguirrezabalaga, ki je od 37. do 50. minute mrežo nasprotnikov zatresel kar šestkrat. Oba polčasa je Trimo dobil z identičnim izidom 20 : 12, res pa je varovancem trenerja Ivana Vajdla uspevalo prav vse, kar so si zaželeli. Skozi celotno tekmo je obramba domačih storila le nekaj več kot 10 prekrškov, za resnejši odpor bi jih rabili krepko preko 30. Ormožane čaka veliko dela in hud boj za obstanek v ligi. Po slabem štartu je tudi že načeta samozavest igralcev, pred vrati pa derbi začelja v soboto 13. oktobra v Krškem.

MLADINCI (letniki 1992 in mlajši):
Velika Nedelja – Jeruzalem 28 : 27 (17 : 12)

KADETI (letniki 1996 in mlajši):
Zmaga proti Grazu je terjala hud davek
Jeruzalem – HIB Liebenau Graz 38 : 31 (16 : 17)
Jeruzalem:
T. Cvetko (17 obramb), Caf (4 obrambe); Kosi 1, R. Cvetko 10 (1), Kolmančič 11 (4), Kavčič 1, G. Horvat 3, Štumberger 2, D. Kociper 3, Šandor 2, V. Lukman 2, Topolovec 3.
Veseli zmaga Ormožanov proti avstrijskemu predstavniku v slovenski ligi, žalostita pa poškodbi Mihe Kolmančiča in Matica Topolovca. Kolmančič bo hitro okreval, vprašanje pa je kdaj se bo na rokometna igrišča zaradi poškodbe kolena vrnil Topolovec. Graz je vodil ves 1. polčas, večkrat tudi za tri zadetke. Obramba Ormožanov je bila neprepoznavna, saj je manjkal tudi visoki Boštjan Žižek Cvetko. Šele v nadaljevanju so Jeruzalemčki odigrali kot znajo in povedli tudi že za devet točk. Med strelce so se vpisali prav vsi igralci Jeruzalema, odlično pa sta svojo nalogo opravila vratarja Tomaž Cvetko in Kevin Caf. V naslednjem krogu Ormožane čaka gostovanje v Slovenj Gradcu.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Visoka zmaga Ormožanov
Jeruzalem – Pomurje 41 : 2 (18 : 0)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja; Grabovac 2, Ulaga 3 (1), Luci 1, Lukner 1 (1), Niedorfer 3, Ž. Kociper 8, Jovanovič 2, Voljč 2, Škorjanec 2 (1), Šoštarič 5 (1), Petek, M. Hebar 7 (1), Ciglar 5.
Priložnost za igro proti Pomurju so dobili igralci letnika 1998, ki so imeli manjšo minutažo na derbijih proti Gorenju in Celju ter devet igralcev letnika 1999. Z lepo predstavo so visoko ugnali zasedbo Pomurja. V naslednjem krogu starejši dečki A igrajo v Slovenj Gradcu.

MLAJŠI DEČKI B (letniki 2001 in mlajši):
Poraz proti Dravi
Jeruzalem – Drava 14 : 18 (5 : 6)
Jeruzalem:
Zemljič; G. Cvetko 5, J. Lukman 1, Borko 1, Sovič 3, Trstenjak, Perger, Škrinjar, Torič 4, M. Korpič Lesjak, U. Horvat.
Po zmagi nad Gorenjem so mladi Ormožani upali na novo presenečenje proti ptujski Dravi. Žal je trema naredila svoje in Jeruzalemčki so zaigrali pod svojimi zmožnostmi. Ne smemo pozabiti, da večino ekipe sestavljajo fantje letnika 2002 in celo 2003. Zmaga Drave, ki ima solidno ekipo je zaslužena. V naslednjem krogu mlajši dečki A in B gostujejo v Celju.

MLAJŠE DEKLICE A (letnice 2000 in mlajše):
Žalec – ŽRK Ormož 22 : 14 (10 : 9)

V soboto 6. oktobra smo odigrale prvo prvenstveno tekmo v Žalcu. Igralke so igro pričele zelo suvereno, saj je rezultat bil 0:2 na začetku. Ormožanke so igrale borbeno, zato je domači trener vzel minuto odmora že v 6. minuti. Prvi polčas se je rezultat nenehno menjaval gol za gol. Prvi polčas se je končal 10:8 za Žalčanke. Nadaljevanje tekme se je obrnilo v korist Žalca, saj so domačini razpolagali s 14 igralkami, medtem ko so se Ormožanke borile celo tekmo brez menjave. Igralkam čestitam za lepo igro.Strelke: Hergula Eli 9, Kolenko Minea 1,Škorjanec Ana 1, Kolarič Tjaša Zadravec 2, Pintarič Monika 1.
Zapisala: Vesna Havlas