ROKOMET, 22. krog:
Že v sredo gostovanje Vinarjev na Bonifiki

Zaradi nastopa Koprčanov čez vikend v Pokalu EHF bo ekipa Jeruzalema na Bonifiki v tekmi 22. kroga gostovala že v sredo 6. marca ob 19.00 uri. Za Primorci je naporen mesec februar, kjer so odigrali številne tekme v Evropi, državnem prvenstvu in zdaj čez vikend še dve pokalni tekmi proti Celju (poraz po podaljških) in Svišu (visoka zmaga s skoraj rezervno ekipo). Utrujenost pri Cimosu je več kot očitna in bilo bi prav zanimivo videti kako bi se tekma odvila, če bi bila namesto v Kopru odigrana v Ormožu. V zadnjih dveh domačih tekmah proti Svišu in Izoli so Vinarji spomnili zakaj je Hardek pred leti slovel kot trdnjava. Kljub utrujenosti in manjšem padcu forme so Koprčani proti Jeruzalemu v vlogi absolutnega favorita. Želje Ormožanov v Kopru sežejo le po dobri predstavi in čim boljšem vtisu. Ob tem bo trener Saša Prapotnik namenil kakšno minuto več kot običajno mladim rokometašem, ki bodo tako imeli priložnost da zaužijejo nove minute na prvoligaški sceni. Največja nevarnost za gol Jeruzalema bo pretila s strani Deana Bombača, ki je eden najboljših igralcev elitne slovenske lige. Cimos se lahko pohvali tudi z odličnim vratarskim dvojcem Jure Vran – Gorazd Škof, pod vprašanjem je nastop najboljšega koprskega strelca Matjaža Brumna in srbskega reprezentanta Nikole Manojlovića. Po rednem delu bo na vrsti Liga za obstanek. Pričetek le te je v soboto 16. marca, ko bo na Hardeku gostovala zasedba Krškega.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Zmaga MDA
Jeruzalem – M. Gorišnica 32 : 19 (18 : 9)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga, Zemljič; A. Munda 3, P. Ozmec 3, Belec 3, Notersberg 8 (1), T. Šulek 6, J. Zadravec 4, G. Hebar 3, Torič, U. Horvat, Sovič 2.
Kljub slabi predstavi v obrambi so Jeruzalemčki premagali sosede iz Gorišnice in potrdili nastop v polfinalni skupini, kjer bodo iskali vstopnico za Final 4. Potrebno bo popraviti igro v obrambi in potem bo tudi rezultat lep. Bolj od zmage veseli, da nekateri fantje lepo napredujejo iz tekme v tekmo.

Poraz MDB
Jeruzalem – M. Gorišnica 15 : 18 (5 : 10)
Jeruzalem:
Zemljič; Rubin, Borko, Zorec, Škrinjar, Sovič 4, Fergola 2, U. Horvat 1, M. Voršič, J. Lukman, G. Cvetko, Torič 8.
Kljub porazu fantje iz Ormoža niso razočarali, saj so se po zaostanku osmih točk (6 : 14) z borbeno igro vrnili med žive in imeli kar nekaj priložnosti, da na koncu povsem ujamejo nasprotnika. Žal so storili v polprotinapadih preveč tehničnih napak in gostje so se veselili zaslužene zmage. Glede na delo na treningih in na napredek v igri Jeruzalema je pričakovati, da bodo Ormožani hitro ujeli in prehiteli mlade rokometaše Moškanjcev Gorišnice.