Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 1. 3. 2013 do 7:00 ure dne 4. 3. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 1. 3. 2013
Ob 12:35 uri so v Ormožu obravnavali poškodbo vozila in sicer je voznik pri vožnji trčil v zapornico.

Ob 22:19 uri so v okolici Savcev obravnavali povoženje divjadi – lisice, kjer si je voznik poškodoval osebni avtomobil.

SOBOTA 2. 3. 2013
Ob 05:40 uri smo v okolici Ormoža obravnavali povoženje divjadi – srne, kjer si je voznik poškodoval osebni avtomobil.

Ob 09:50 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer so bile na osebnem avtomobilu prerezane pnevmatike. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 11:20 uri so v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal.

Ob 11:40 uri smo na Hardeku obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je neznanec z neznanim ostrim predmetom popraskal os. avtomobil. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 12:00 uri so v Bresnici obravnavali povoženje živali – mačke, kjer si je voznik poškodoval osebni avtomobil.

Ob 12:30 uri so v Mihovcih obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj zmerjal sosedo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 16:57 uri so bili obveščeni, da naj bi bile v jarek v Frankovcih spuščene fekalije. Pri pregledu jarka ni bilo moč ugotoviti ali so bile vanj dejansko zlite fekalije, saj je jarek zaradi taljenja snega poln meteorne vode, prav tako pa na tem območju ni urejene kanalizacije ki bi ločevala odpadne on meteornih vod.

Ob 03:00 uri so v Središču ob Dravi prijeli osem tujcev, dva državljana Afganistana in šest državljanov Eritreje, kateri so nezakonito prestopili državno mejo in vstopili na območje R Slovenije. Po končanem postopku so policisti tujce vrnili Hrvaškim varnostnim organom.

NEDELJA 3. 3. 2013

Ob 6:35 so odredili pridržanje osumljencu kaznivega dejanja, kateri je osumljen, da je pomagal ilegalnim pribežnikom pri ilegalnem prestopu meje.

Ob 9:47 so bili obveščeni, da je mož v Središču ob Dravi pretepel ženo. Na kraju smo ugotovili, da obstaja utemeljen sum kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljenec je bil ob 12:30 prijet, pridržan, izrečena mu je bila prepoved približevanja ženi in naslovu skupnega bivanja.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 3. 2013:

– ob rednem delu bodo omoški policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II