ROKOMET, mlajše selekcije:
STAREJŠE DEKLICE B (letnik 2000 in mlajše):
Ormožanke četrte v državi

Ženski rokometni klub Ormož je v Športni dvorani Hardek gostil zaključni turnir od 4. do 6. mesta v državi za starejše deklice B (dekleta rojene leta 2000 in mlajše). Poleg gostiteljic sta se turnirja udeležili še ekipi iz Zagorja in Ptuja. Vse tri ekipe so se že srečale v predtekmovalni skupini Vzhod, v svojih polfinalnih skupinah pa so vse osvojile 2. mesto in jim ni uspel preboj med tri najboljše ekipe v državi. Največ uspeha so v Ormožu požele gostiteljice.

1. tekma: Ormož – Zagorje 19 : 19 (10 : 12)
Najprej sta se pomerili ekipi Ormoža in Zagorja ter si razdelili plen (19 : 19). Gostiteljice so sedem minut pred koncem povedle z 18 : 16, nato pa storile preveč napak, da bi obdržale prednost do konca tekme. Glede na prikazano z obeh strani pravična delitev točk. Za izenačenje Ormožank na devetnajst je z golom iz protinapada poskrbela Hergulova. Pri zmagovalkah 9 točk Kolenkove in 5 Hergulove. Pri poraženkah je Hacetova mrežo Ormožank zatresla kar 14 – krat.

2. tekma: Zagorje – Ptuj 24 : 22 (13 : 11)

Skozi celotno tekmo sta ekipi bili izenačeni in nobeni si ni uspelo priigrati večje prednosti od treh zadetkov. V zaključku tekme so presenetljivo imele več svežine Zagorjanke, čeprav je to bila njihova druga tekma na turnirju. Pri Zagorju 8 zadetkov Lane Hace in 6 zadetkov Tine Strmljan. Pri Ptuju so Sara Šegula, Nuša Puž in Eva Kopše dosegle po 5 zadetkov.

3. tekma: Ormož – Ptuj 26 : 12 (14 : 4)

Domačinke so izkoristile boljši razpored tekem in nadigrale ptujsko zasedbo, ki je sicer na začetku povedla z 2 : 0. Z čvrsto obrambo so Ormožanke utrujale nasprotnice in preko protinapadov dosegale lahke zadetke. Tudi število tehničnih napak so gostiteljice v primerjavi s tekmo proti Zagorju bistveno zmanjšale. Z visoko zmago so Ormožanke osvojile četrto, Ptujčanke pa po visokem porazu šesto mesto v državi, kar je za obe ekipi lep uspeh.

Končni vrstni red pri starejših deklicah B v sezoni 2013/14:
1. Krim Ljubljana, 2. Litija, 3. Olimpija Ljubljana, 4. Ormož, 5. Zagorje, 6. Ptuj.

Ekipa:
Ormož:
Nika Polič, Urška Rodi 7, Minea Kolenko 18 (3), Eli Hergula 12 (2), Ana Škorjanec 3, Nika Polak 2, Neja Polak, Nuša Žnidarič 1, Lorella Kolenko, trener Ernest Pučko.