Med mnogimi aktivnostmi, s katerimi se ponaša Konjeniško društvo Središče ob Dravi, so minulo nedeljo organizirali tudi MEDNARODNO SREČANJE KOČIJ. Letos je bilo to že četrto srečanje po vrsti, ki pa postaja vse odmevnejše.
Razen druženja ljubiteljev konj, je bistvo tudi različna tekmovanja. Tako so obiskovalci lahko videli spretnostne tekme kočij, ki so jih razdelili na tekmo enovpreg in dvovpreg, ter spretnostno tekmo jahačev. Vse tekme so potekale po določenih pravilih in na skrbno pripravljeni progi, je povedal Sandi Ozmec, ki je opravljal naloge strokovnega spremljevalca tekmovanj:
V tekmi v vožnji z dvovpregami za ženske (4 tekmovalke) je PRVO mesto osvojila Marjana Logar Kelc iz Konjeniškega kluba Borl.
Na 2.mesto se je uvrstila Špela Majcen Sok iz Konjeniskega društva Središče ob Dravi,
Na 3.mesto Špela Stajnko – Konjenisko društvo Središče ob Dravi
in 4 mesto Maruša Peterca – Konjenisko društvo Središče ob Dravi

V tekmo dvovprege mešano (19 tekmovalcev) se je na 1. mesto uvrstil Uroš Ploier – Konjenisko društvo Središče ob Dravi,
Na 2. mestu je pristal Dalibor Malovič iz Udruge Medimurski konjari,
Na 3. mesto pa Peter Kovše iz Tracking kluba Ptuj.

V vožnji enovpreg (6 tekmovalcev) se je najbolje odrezal in tako osvojil 1.mesto: Dalibor Malović iz udruge Medimurski konjari,
Na 2.mestu je pristal Peter Kovše iz Tracking kluba Ptuj
Na 3.mestu pa je pristal Mirko Šumak- Konjenisko društvo Središče ob Dravi.

V tekmi jahacev (29 je 1 mesto osvojil Uroš Potočnik iz Avstrije
2.mesto Maruša Peterca Konjenisko društvo Središče ob Dravi.
In 3.mesto Tamara Hočevar iz Kladnik team-a.

Skupaj se je na srečanju zbralo 21 kočij in kar 47 jahačev. Posebna atrakcija letošnjega mednarodnega srečanja kočij pa so bili akrobati na konjih iz Madžarske, ki so še posebej navdušili. Konjeniško društvo Središče ob Dravi letos praznuje 10.oblernico delovanja. Da je minulo mednarodno srečanje kočij, s pestrim spremljevalnim programom, bilo odlično obiskano. In prav rekordno število obiskovalcev, a tudi število udeležencev srečanja je članom Konjeniškega društva najlepše darilo, ob jubileju , je ob zaključku dogodka povedal predsednik Društva Miha Sok. Navdušenja nad prireditvijo pa ni skrival niti domači župan Jurij Borko, ki pojasni, da občina po svojih močeh zagotovo podpira vse takšne in podobne prireditve.
Gre seveda le še za en zanimiv množičen dogodek v Središču ob Dravi, ki v to majhno obmejno občino privabi mnoge od blizu in daleč. Korak za korakom – pravijo Središčani – v smislu promocije domačega kraja in možnosti, da se bo enkrat morda dalo živeti tudi od turizma. Gotovo pa je minulo srečanje kočij na Grabah bilo poslastica za ljubitelje iskrih vrancev in prelepih kočij, ki v srcih zagotovo budijo posebno nostalgijo po časih, ko pa so kočije bile splošno prevozno sredstvo.

Utrinki z nedeljskega srečanja na Grabah (foto: Uroš Krstič)