V soboto zvečer je v Kulturnem domu v Svetem Tomažu izzvenela prireditev BOGASTVO LJUDSKE ZAKLADNICE 2015, ki jo organizira JSKD OI ORMOŽ v sodelovanju s tamkajšnjo občino. Nastopilo je 10 skupin: LJUDSKE PEVKE, članice KD “Fran Ksaver Meško” Sveti Tomaž, ki jih vodi Štefka Miklašič; skupina PORINI PA POČINI (KD Klopotec Kog), pod vodstvom Ivana Kocjana, SESTRE NEDELJKO (KD Podgorci) pod vodstvom Ivanke Majcen; PEVCI LJUDSKIH PESMI KD OBREŽ, ki jih vodi Danica Žerjav, LJUDSKI GODCI IN PEVCI KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja z vodjem Francem Mesarcem, PODGORSKI VAŠKI PEVCI DU Podgorci, ki jih vodi Kristina Škrlec; PEVKE LJUDSKIH PESMI KD Osluševci z vodjo Marijo Hebar, LJUDSKE PEVKE FS TD Podgorci, ki jih vodi Milena Leben ter STORI ČEHOKI – godci ljudskih viž KD Podgorci pod vodstvom Dominika Majcena. Posebno presenečenje na srečanju pa so bile PEVKE LJUDSKIH PESMI Folklorne skupine KD Podgorci, ki delujejo pod vodstvom Dominika Majcena. Kvartet namreč sestavljajo štiri mladenke, ki so sicer plesalke v Folklorni skupini KD Podgorci, ljubezen do izvirnih ljudskih pesmi pa jih je nagnala, da so se odločile sestaviti skupino in s svojim delovanjem prispevati k ohranjanju tovrstne kulturne dediščine.
DSCN0243
Nastopajoče je ocenjevala muzikologinja JASNA VIDAKOVIČ, zbrane je uvodoma pozdravil župan občine Sveti Tomaž MIRKO CVETKO, prireditev pa so zaključili s pogostitvijo in prijetnim druženjem. Za brezhibno organizirano prireditev, ki je Tomažovčanom popestrila zadnjo januarsko soboto je zaslužna BARBARA PODGORELEC iz OI JSKD, ki je ob pomoči sodelavke BARBARE FLAJŠMAN vsem nastopajočim podelila tudi priznanja JSKD RS za sodelovanje.
Prireditev so finančno podprli, razen JSKD RS, občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ter sponzorji P&F Jeruzalem Ormož, Carrera Optyl in Fiposor d.o.o..

V pričakovanju nastopa:
DSCN0227

DSCN0229

DSCN0232

DSCN0235

LJUDSKI GODCI IN PEVCI KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja na odru Kulturnega doma Sveti Tomaž
DSCN0238

Solistka KRISTINA ŠKRLEC ob prepevanju “Šuštarske pesmi”, sicer vodja in članica PODGORSKIH VAŠKIH PEVCEV DU Podgorci
DSCN0239