Včeraj (v soboto) so se s prireditvijo “Pozor, čudoviti psi!” zaključile prireditve ob letošnjem tretjem krajevnem prazniku KS ORMOŽ. Uradna otvoritev s parado je bila v petek, 15.septembra, ko so gasilci  PGD Ormož tudi prevzeli novo gasilsko vozilo:
Med številnimi dogajanji od 9.septembra do včeraj, v soboto,23. septembra je bila tudi modna revija, ki jo je organiziral CENTER PONOVNE UPORABE, k sodelovanju pa povabil trgovino MUZA in Modni atelje ANDY.  Z modnimi dodatki pa so se predstavili ERES –  ročna poslikava dežnikov;  Tanja Moravec z nakitom  Unikat za vsak dan  in Optika Safir.

(Modna revija je zaradi slabega vremena potekala v prostorih Unterhunda):

Osrednja proslava s podelitvijo priznanj je bila minuli petek v Domu Kulture. Kulturni program so pripravili otroci iz vrtca, Osnovna šola Ormož in Glasbena šola Ormož. Priznanje s knjižno nagrado so prejeli trije maturantje: Janja Zadravec, David Lukner in Tilen Kosi. Priznanje KS sta prejela ormoški rokometni strateg Saša Prapotnik in fotografinja Ema Žalar. Podeljene so bile tri plakete KS, ki so jih prejeli: mag. Blanka Erhartič, Društvo upokojencev Ormož in Alojz Ivanuša. Za dolgoletno delo na področju obrti in podjetništva ter 70 let aktivnega delovanja na področju čebelarstva pa je naziv častnega krajana KS Ormož prejel Jožef Polanjko.

Zadnji dan praznovanja (sobota, 23. septembra), pa je prinesel še prireditev “Pozor, čudoviti psi”. Dogajanje je na pobudo in v organizaciji Mladinskega centra in Ljudske univerze potekalo v parku ob letnem kopališču in ljubitelji psov so imeli priložnost pokazati svojega štirinožnega prijatelja, izmenjati izkušnje in se pogovoriti z vodniki psov, s predstavniki Športnega kinološkega društva Križevci pri Ljutomeru in mnogimi drugimi strokovnjaki in poznavalci:
Ormoški upokojenci so se v praznovanje vključili s športnimi aktivnostmi in za pokal KS ORMOŽ tekmovali v balinanju, pikadu, šahu in viseče, kegljanju: