Ženska ekipa z malokalibrsko puško je v ekipni tekmi v trojnem položaju na svetovnem pokalu v Egiptu zasedla zgodovinsko PRVO mesto! Slovenke Urška Kuharič (leže), Živa Dvoršak (kleče) in Klavdija Jerovšek (stoje) so se med osem najboljših ekip prebile s sedmim mestom v kvalifikacijah, potem, ko so skupno zadele 1301 krog, nato pa v finalu zablestele in pokorile vso konkurenco. V boju za zmago so bile boljše tudi od Američank, po točkah so jih premagale s 17:13 in dosegle PRVO ekipno zmago na tekmah za svetovni pokal.

Veliki finale je potekal 5.marca, isti dan je Živa Dvoršak odstreljala tudi posamični finale v isti disciplini. Ob izvrstnem streljanju je zasedla 5. mesto!
Dan pred tem je svoj zadnji svetovni pokal z malokalibrsko puško odstreljal tudi Rajmond Debevec. Po vrhunski predstavi v položajih kleče in leže v položaju stoje žal ni bil konkurenčen in je tekmovanje zaključil v eliminacijah, na 33. mestu.
Od pištoljašev se je tekmovanja udeležil le Jože Čeper. Po odličnih petih serijah je Jožetu popustila zbranost – tekmovanje z zračno pištolo je kljub temu zaključil na dobrem 29. mestu.
Prve pa so strelišče v Kairu preizkusile ženske z zračno puško. Med slovenkami se je najvišje uvrstila Živa Dvoršak, ki je ustrelila 60 desetk, kar je bilo na koncu dovolj za 38. mesto. Klavdija Jerovšek je bila 56., Sonja Benčina 86 in Urška Kuharič 95.

URŠKO KUHARIČ smo danes ( v sredo) že ujeli pri treningu na ormoškem strelišču. Iz Kaira je prišla polna dobrih vtisov in ponosna na PRVO ekipno zmago Slovenk na tekmi za svetovni pokal. »Začetek tekmovanja z zračno puško ni bil najboljši,« je dejala Urška, »v ekipni konkurenci 3×20, pa smo dokazale, kaj zmoremo!«

27 letna URŠKA KUHARIČ, članica SD KOVINAR ORMOŽ ima sicer že lepo zbirko medalj: »Težko povem točno, koliko medalj že imam, saj se jih je od leta 2009 že kar precej nabralo. Imam jih iz različnih disciplin – zračna puška, malokalibrska puška, velikokalibrska, samostrel, pa tudi kakšna zračna pištola bi se našla med njimi… Jih bom enkrat vse preštela…,« je dejala ob našem današnjem srečanju.
»Najbolj sem ponosna na medalje, ki sem jih osvojila v zadnjih dveh sezonah. Lansko evropsko prvenstvo, od koder imam srebrno medaljo iz ekipne tekme z zračno puško in bronasto medaljo iz individualne tekme velikega kalibra.
Zame sta pomembni tudi dve zlati medalji iz državnega prvenstva z zračno puško – leta 2014 in 2019. Tista iz leta 2014 je bila zadnja iz časov, ko sem bila se mladinka in se spomnim, da je bila prva, ki mi je zelo veliko pomenila ter spodbudila, da s strelstvom nadaljujem,« je povedala URŠKA KUHARIČ, ki ji načrtov ne manjka, v novi sezoni jo namreč čaka vrsta tekem in najbrž tudi vrhunskih dosežkov.

Več o vtisih s tekem za svetovni pokal v Kairu bo povedala v oddaji UTRIP ORMOŽA, 10.marca 2022.