V občini Sveti Tomaž se veselijo novih cest, ki so za kraj vedno bile velikega pomena. Toliko slavnejša je v petek bila otvoritev treh moderniziranih cestnih odsekov – dveh javnih poti in lokalne ceste Sveti Tomaž – Ormož , v skupni dolžini 3,473km (kar pomeni 18.000 kvadratnih metrov na novo asfaltiranih površin.

Končna vrednost celotne investicije znaša 429.957,98 EUR, od tega si je občina Sveti Tomaž več kot 80-odstotkov uspela pridobiti evropskih oziroma državnih sredstev in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, prednostne usmeritve „Razvoj obmejnih območij s Hrvaško“. ( 294.206,02 EUR je bilo nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada; od države 51.918,71 EUR; razliko 83.833,25 EUR pa je zagotovila občina Sveti Tomaž iz proračuna).

Še pred otvoritvijo ceste je župan Mirko Cvetko sklical tiskovno konferenco. Od leve proti desni: Zinka Hartman - direktorica OU, župan Mirko Cvetko in Martin Turk - predstavnik CP Ptuj (Foto: Karolina Putarek)

Lokalna cesta, od Ormoža proti Svetemu Tomažu (Foto: Karolina Putarek)

Nove ceste so za občino velika pridobitev (Foto: Karolina Putarek)

Na otvoritvi v Gornjih Ključarovcih, v petek točno opoldne, so se zbrali domačini in tudi nekaj gostov, med katerimi je poleg Martina Turka – predstavnika Cestnega podjetja Ptuj, ki je ceste moderniziralo; bil tudi župan občine Ormož Alojz Sok, ki je v svojem nagovoru povedal, da pa je sedaj za modernizacijo na vrsti še 7 kilometrov dolg „ormoški del“ lokalne ceste Sveti Tomaž – Ormož , žal pa je realizacija tega načrta odložena za nedoločen čas.
Na otvoritvi je spregovoril tudi župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko; program je povezovala domačinka Mateja Hržič, cesto pa je blagoslovil novi tomažovski župnik Matija Tratnjak.

Spregovoril je župan Mirko Cvetko (Foto: Karolina Putarek)

Župan občine Ormož Alojz Sok: Na modernizacijo čaka še 7 km do Ormoža (Foto:Karolina Putarek)

Cesto je blagoslovil tomažovski župnik Matija Tratnjak (Foto: Karolina Putarek)

Tribarvnico so simbolično prerezali Mirko Cvetko – župan občine Sveti Tomaž, Alojz Sok – župan občine Ormož in najmlajši domačin z babico.

Svečani trenutek (Foto: Karolina Putarek)

Na otvoritvi (Foto: Karolina Putarek)

Program je vodila domačinka Mateja Hržič (zlati glas radija MAXI) Foto:Karolina Putarek

Na otvoritvi (Foto:Karolina Putarek)

Mali uporabnik: Zaenkrat na cesti lahko le še sedim .....

Krajevni napis (Foto:Karolina Putarek)