Tekst in fotografije:  Zdravko Munda – predsednik KD Osluševci

Kulturno društvo Osluševci je zelo aktivno tako v družbenem življenju svoje vasi kot tudi v širši okolici. Že dobrih pet desetletij vsako leto pripravijo proslavo ob Materinskem dnevu in Dnevu žena. V koronskem času so jo pripravili virtualno, letos pa tako kot po navadi v živo, in sicer na praznični dan, 25. 3. pred polnim vaškim domom.

Ana Munda, vodja dramske sekcije KD Osluševci, je pripravila scenarij in poskrbela za režijo. Ob pomoči Anamarije Ozmec so pripravili čudovit večer s petjem, plesom, recitalom in skečem. Sodelovalo je 24 otrok od najmlajših, srednjih do večjih otrok.

Nabito polna dvorana je znova bila dokaz, da je domača kultura in delovanje društva odlično in priljubljeno. Obenem pa je to ogromna spodbuda za vse, ki se trudijo ohranjati tovrstno domačnost.

Vse ženske so kot majhno pozornost dobile rožico iz papirja, ki jo je v sredini cveta  krasila lizika. Izdelali sta jih Ana Munda in Stanka Munda (naslovna fotografija).

 

Vsekakor Oslüšarji ne bili bilo to, kar so, če si po proslavi ne bi privoščili še družabnega večera, ki je ob zvokih ansambla OPEV trajal do zgodnjih jutranjih ur.

Dogodek je bil tudi posnet. Žalostno bi bilo, če v današnjih časih tovrstnih zadev ne bi dokumentirali, saj ni lepšega, ko se bodo čez 20 ali več let obujali spomini na otroška leta in lepe dogodke v domači vasi.

Vsi, ki ste proslavo zamudili, si jo boste lahko ogledali na KTV ORMOŽ, v torek, 4. 4. 2023, ob 20.00. Ponovitve bodo naslednji dan, v sredo, 5. 4. 2023 ob 10.in 16.uri, ter v nedeljo, 9. 4. 2023 ob 12.uri.

Na proslavi:

Ana Munda (levo), Anamarija Ozmec (desno)

Najmlajši nastopajoči

Vsi nastopajoči

Snemalec: Danilo Ivanuša

Tonska tehnika: Sandi Munda in Teo Bezjak