Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 3. 7. 2019, do 7.00 ure, dne 4. 7. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 3. 7. 2019

Ob 11:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Lačaves. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 12:30 uri smo opravili intervencijo v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med zakoncema, pri čemer je mož udaril ženo. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 16:20 uri smo izven naselja Središče ob Dravi izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, katera sta predhodno prestopila mejo na izven zato določenem mestu. Osebi sta še v postopku.

Ob 16:50 uri smo v naselju Središče ob Dravi izsledili in prijeli pet državljanov (Irak, Iran), kateri so predhodno prestopili mejo na izven zato določenem mestu. Osebe so še v postopku.

Ob 02.40 uri smo v naselju Središče ob Dravi preprečili ilegalen prestop državne meje. Tujec je bil predan hrvaškim varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 4. 7. 2019:
– od 1. 7. 2019 do 7. 7. 2019 poteka poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil.
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.

Pripravila:
Jelka Kolarič, višja policistka I
in Edvard Cvetko, komandir