Minuli petek zvečer je v Cvetkovcih bil protest, s katerim so domačini izrazili nezadovoljstvo zaradi dolgoletnega čakanja na hitro cesto iz Ormoža proti Ptuju. Ta bi z regionalne ceste skozi vas zagotovo prevzela večino prometa, ki sedaj greni življenje ljudem živečim ob cesti:

2. V Podgorcih so v juniju praznovali svoj krajevni praznik, ki ga je zaznamovalo kar 18 prireditev. Vsega je bilo, gotovo pa za vsakogar nekaj:

3. V Ormožu letos praznujemo 150.obletnico ormoškega tabora. Osrednja slovesnost bo potekala 7.septembra, razstavo na temo slovenskih tabor, pa so v Muzeju že odprli, in sicer na predvečer Dan državnosti:

4. PGD Središče ob Dravi je letos že osmič po vrsti pripravilo počitniški tabor za mladino. Potekal je zadnji vikend v juniju:

5. Minuli teden je v Ormožu potekal še nogometni tabor za šolarje, ki imajo radi nogomet, in ki počitnice radi preživijo aktivno. Obiskali smo jih na zaključku tabora, v soboto:

6. V soboto je potekal ROŽMARINKIN FESTIVAL, ki je bil 16-ta prireditev Festivala Ormoško poletje. Gre za prireditev, ki poteka v sodelovanju s športno šolo DADA in temelji na gibanju in zabavi:

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11.in 18.uri.

Pred dopustom pripravljamo še DVE oddaji 11. in 18. julija, naslednja potem bo 22. avgusta.