Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 3. 10. 2018, do 7.00 ure, dne 4. 10. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 3. 10. 2018:

Ob 7:36 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v naselju Bresnica, kjer je voznik trčil v srno, zato mu je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Ob 10:17 uri naj je oškodovanka iz okolice Ormoža obvestila, da ji je zmanjkal radijski sprejemnik. O zadevi bomo podali poročilo na Center za socialno delo.

Ob 16:09 uri nas je občanka iz okolice Svetega Tomaža obvestila, da ima poškodovano ključavnico vhodnih vrat stanovanjske hiše. Policisti niso ugotovili nobenega kaznivega dejanja, zato je bila zadeva zaključena s točko v poročilu policistov.

Pešci so še posebej pogosto v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere neugodne (megla, dež), svetli del dneva pa je krajši. Pešci! Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke), upoštevajte prometne predpise; prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce, hodite po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu vozišča v smeri hoje, poskusite predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 4. 10. 2018:

– v času od 1. 10. pa do 14. 10. 2018 potekajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti »PEŠCEV«, kjer bomo dajali poudarek predvsem na pešcih in voznikih, ki bi lahko z svojim ravnanjem ogrozili varnost pešcev.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir