V ponedeljek je bila 21.redna seja občinskega sveta. Svetniki so na dnevnem redu imeli 23 točk. Zaradi obsežnega dnevnega reda so po dobrih šestih urah sejo prekinili – in bodo nadaljevali v torek 2.aprila:
V ponedeljek pred sejo so predstavniki Svetniškega kluba Civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož Sonce Prlekije in Liste za razvoj občine Ormož sklicali tiskovno konferenco, kjer so predstavili nekaj svojih stališč do aktualnih dogajanj v občini:
Minuli četrtek je podjetje Pfeifer &Langen v krogu svojih poslovnih partnerjev in gostov svojemu namenu predalo nov skladiščni prostor. Nahaja se ob sedanjih skladiščih, ki jih podjetje ima na mestu nekdanje tovarne sladkorja od leta 2008:
V ponedeljek je v sejni sobi ormoškega občinskega sveta potekal 7.medobčinski mladinski parlament. Mladi parlamentarici so tokrat razpravljali na temo „odraščanje“, še pred začetkom parlamenta jih je sprejel župan občine Ormož Alojz Sok, pozdravil pa jih je tudi središki župan Jurij Borko:
Potem pa se odpravljamo š4e k aktualnim prazničnim dogodkom. TD Središče ob Dravi je na minulo cvetno nedeljo odprlo razstavo velikonočnih jedi in okraskov. Razstava je na ogled v Vaškem domu na Grabah:
Za nami pa je tudi cvetna nedelja. Kljub temu, da je sneženje pokvarilo pravo vzdušje, se je ob cerkvi Sv.Duha na Grabah zbralo veliko vernikov, ki so prinesli presmece na blagoslov, niso pa manjkali tudi presmeci velikani:
Pa še na Kog se odpravljamo: Minuli petek je namreč na Kogu potekala revija otroških pevskih zborov, CICIDO 2013, ki jo organizira JSKD OI Ormož. V dveh delih je nastopilo 14 otroških pevskih zborov:
Sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov: Veliko se je dogajalo, tudi 2. turnir v borilnih veščinah za državno prvenstvo v Ormožu.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.