V manj kot štirinajstih dneh so v KS Miklavž pri Ormožu imeli že drugo slavnostno otvoritev ceste. Po otvoritvi 720 metrov dolgega odseka v vasi Vinski vrh, ki je stal 50 tisoč evrov, so v četrtek odprli še 400 metrov dolgo cesto med vasema Hermanci in Ilovci (občina Ljutomer) oziroma cesto, ki pomeni boljše pogoje bivanja trem hišam v občini Ormož z ene strani ceste in trem hišam z druge strani ceste v občini Ljutomer. Vrednost investicije je 50 tisoč evrov, v celoti pa je izgradnjo ceste financirala občina Ormož.
Da modernizirane ceste ljudem na vasi zelo veliko pomenijo, dokazuje blizu sto zbranih krajanov, ki so se zbrali na svečani otvoritvi v četrtek popoldne. Med zbranimi so, poleg predsednika domače Krajevne skupnosti Emila Trstenjaka, bili tudi ormoški župan Alojz Sok, županja Ljutomera Olga Karba in predsednik sosednje KS Železne dveri (občina Ljutomer) Marjan Munda.
V kulturnem programu je nastopil kvartet Jeruzalem, cesto pa je blagoslovil domači župnik Janez Mihorič. Pogostitev za vse zbrane so pripravili na domačiji Pepeka Borka ob vznožju ceste, do koder so se zbrani po novi cesti odpravili kar peš.