Današnji dan v letos odprtem obratu podjetja Carthago v Ormožu zaposleni štejejo za velik mejnik obrata:  na pot k novemu lastniku so pospremili že 1.000 izdelano vozilo v Ormožu.

Letošnje leto je bilo prelomno za Carthagovce: z aprilsko otvoritvijo  obrata v Ormožu, ki je bil zgrajen v manj kot v letu dni, so v začetku maja začeli z izdelavo Malibu Van-ov.   V mesecu  juniju pa v Odrancih izdelali 40.000 vozilo, ki je zapustilo tamkajšnji montažni  trak. Ob boku letošnje oktobrske petnajstletnice oba dogodka štejejo za izjemna dosežka podjetja.

 

Malibu Van GT 640 LE RB – 1.000 izdelani predelani kombi v ormoškem novem obratu podjetja s svojo atraktivnostjo in modernostjo postavlja  standarde uspeha za naprej. Od začetka proizvodnje do današnjega  dne je Carthago na obeh lokacijah do svojih naročnikov pospremil  že več kot 12.000 Malibu Vanov.

 

Podjetje nadaljuje z razvojem in modernizacijo obeh obratov,  pomemben poudarek pa v podjetju dajejo tudi atraktivnim delovnim mestom in ugodnostim za zaposlene.   Angažirana in motivirana ekipa Carthagovcev  – čez 920 zaposlenih na  obeh lokacijah podjetja – tako nadaljuje uspešno pot tudi v naslednje leto in  se veseli nadaljnjih uspešnih mejnikov.

 

Carthagu nagrada FDI Award Slovenia za leto 2023

Agencija Spirit Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, ki  že vse od leta 2006 podeljuje nagrade najuspešnejšim tujim podjetjem, ki širijo svoje poslovanje in število zaposlenih v Sloveniji, je letos nagrado FDI Award Slovenia 2023  v kategoriji veliko podjetje dodelila podjetju Carthago. Kot so zapisali v obrazložitvi, gre za izjemno inovativno proizvodno podjetje, ki zlasti za SV Slovenijo, glede na število zaposlenih,  pomeni dragoceno pridobitev.