Prispevek pripravil: Miran Fišer Foto: Miran Fišer in Jože Kosi

Člani OZVVS Ormož so v soboto, 7. maja 2022 pripravili Veteranske športne igre Vzhodno štajerske pokrajine. Kar 140 veteranov – športnikov iz OZVVS Kungota, Pesnica in Šentilj, Lenart, Maribor, Ormož, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica ter članic in članov Policijskega veteranskega društva SEVER Maribor se je zbralo v Ormožu pri Ribiškem domu in se pomerilo v šestih športnih disciplinah: pikadu, streljanju z zračno puško, metu ročne bombe v cilj, šahu, visečem kegljanju in vlečenju vrvi.

Športno srečanje veteranov vojne za Slovenijo se je pričelo s »postrojem« veteranov – športnikov, in otvoritveno svečanostjo. Najprej so ob zvokih koračnic, ki so jih zaigrali člani Trobilnega kvinteta KD Ormož pozdravili veteranska prapora PO ZVVS VŠP in OZVVS Ormož , nato so dvignili slovensko zastavo, ki so jo na prizorišče prinesli štirje veterani OZVVS Ormož. Zbrane je nagovorila podžupanja Občine Ormož IRMA MURAD, ki je prenesla pozdrave ormoškega župana DANIJELA VRBNJAKA in izrazila globoko spoštovanje veteranskemu prispevku k osamosvajanju Republike Slovenije ter opisala splošen napredek, ki ga doživljamo v Ormožu. Zbranim veteranom – športnikom je zaželela prijetno bivanje v Ormožu in čim več športnih užitkov na veteranskih športnih igrah. Veteranske športne igre VŠP je s slavnostnim nagovorom odprl predsednik Pokrajinskega odbora ZVVS VŠP MAKS WOLFGRUBER. Ob slovesni otvoritvi je zbrane športnike pozdravil tudi RADO ANTOLIČ, predsednik Ribiške družine Ormož, ki je poudaril dobro sodelovanje Ribiške družine z ormoškimi veterani, ki sega vse v leto 1990 in 1991, ko je bil Ribiški dom služil vojašnici ormoških teritorialcev.
Nato je vodja tekmovanja JOŽE KOSI zbranim veteranom – športnikom pojasnil potek dela na tekmovališčih in se zavzel za športni »ferplej« na igrah.

Domačini iz OZVVS Ormož so poleg organizacijskih in logističnih nalog tekmovali tudi v vseh disciplinah.

Organizatorji veteranskih športnih iger so prireditev izpeljali ob podpori Strelskega društva Kovinar Ormož, društev upokojencev Ormož in Sveti Tomaž ter Osnovne šole Sveti Tomaž. Organizatorji – OZVVS Ormož so poskrbeli, da so športne igre dobro pripravili in se potrudili, da so vsa tekmovanja potekala v prijetnem tekmovalnem vzdušju ob prijateljskem druženju veteranov. Za vse tekmovalce je bil zagotovljen topel obrok in dovolj osvežilnih napitkov, kot se za Prlekijo spodobi.

V organizacijskem odboru OZVVS Ormož so delali Ivan Puklavec, Milan Avflič, Stanko Belšak, Dušan Bombek, Tomo Breznik, Božo Jaušovec, Ivan Brumen, Darko Prijola, Franc Prijol, Miran Petek, Branko Škrinjar, Ivan Ivanuša, Mirko Kolednik, Neno Potočnjak, Jože Kosi, Franc Puklavec, Mirko Rajh, Jože Rakuša, ter mnogi ostali člani OZVVS Ormož in Sveti Tomaž, ki so radi prijeli za delo, ki ga v tako obsežni organizaciji nikoli ne manjka.

V ekipni konkurenci so rezultati bili naslednji:

– Pikado prvo mesto je dosegla OZVVS Slovenska Bistrica, drugo mesto OZVVS Ormož in tretje mesto OZVVS Ptuj.

– Šah prvo mesto OZVVS Ruše, drugo mesto OZVVS Maribor in tretje mesto OZVVS Slovenska Bistriva

– Streljanje z zračno puško prvo mesto OZVVS Slovenska Bistrica, drugo mesto OZVVS Maribor in tretje mesto OZVVS Ptuj

– Viseče kegljanje prvo mesto OZVVS Slovenska Bistrica, drugo mesto OZVVS Maribor in tretje mesto OZVVS Ormož

– Met ročne bombe prvo mesto OZVVS Lenart, drugo mesto OZVVS Maribor, tretje mesto OZVVS Slovenska Bistrica.

– Vlečenje vrvi: prvo mesto OZVVS Ruše, drugo mesto PVD SEVER Maribor in tretje mesto OZVVS Slovenska Bistriva

V konkurenci posameznikov pa so se najbolje odrezali:
Pikado: zlato medaljo je prejel Ivan Kugler iz OZVVS Slovenska Bistrica, srebrno medaljo Maks Gajšek iz OZVVS Ptuj, bronasto medaljo je prejel Miroslav Muller iz OZVVS Slovenska Bistrica.

Streljanje z zračno puško: je prejel zlato medaljo Boštjan Vidmar iz OZVVS Slovenska Bistrica, srebrno medaljo je prejel Ivan Kopše iz OZVVS Maribor.

Viseče kegljanje: je prejel zlato medaljo Mirko Rajh iz OZVVS Ormož, srebrno medaljo je prejel Ivan Pšajd iz OZVVS Ptuj, bronasto medaljo je prejel Drago Kvas iz OZVVS Maribor.

Met ročne bombe: je prejel zlato medaljo Bogdan Hoja iz OZVVS Lenart, srebrno medaljo je prejel Stanislav Šega iz OZVVS Slovenska Bistrica, bronasto medaljo je prejel Franc Petko iz OZVVS Lenart.

V skupni razvrstitvi je bila najuspešnejša ekipa OZVVS Slovenska Bistrica, drugo
mesto so osvojili športniki veterani iz OZVVS Maribor, tretje mesto pa so osvojili člani ekipe OZVVS Ruše, domačini (Ormož) so osvojili četrto mesto.

Z zmago v skupni razvrstitvi je ekipa OZVVS Slovenska Bistrica že drugič zapored ohranila prehodni pokal Veteranskih športnih iger VŠP.

Utrinki: