Center ponovne uporabe oziroma trgovinica in delavnica, ki se nahaja v pritličju zgradbe Ljudske univerze na Vrazovi 12, si počasi ampak sigurno utira pot med prebivalci Ormoža in okolice.
Odprt je vsak delavnik med 08.00 in 16.00 uro, že dva meseca pa vas bo v centru prijazno sprejela Vida Lah in poskrbela za vaše odložene stvari, na hitro pa vam lahko popravi tudi zadrgo, skrajša hlače, prišije gumb in podobno.

DSC09117
Vida Lah pravi, da uživa pri svojem delu.

DSC09115

Sicer pa v CPU po simboličnih cenah lahko kupite številne različne rabljene, a zelo dobro ohranjene stvari.
Glavni namen centra, ki deluje v okviru socialnega podjetništva, je torej uporaba rabljenih stvari, zmanjšanje odpadkov in ustvarjanje zelenih delovnih mest. Če imate doma stvari, ki jih ne potrebujete več, a so ohranjene ali pa malo poškodovane, jih lahko odnesete v Center ponovne rabe v Ormožu. Zaposleni v delavnicah prinešene predmete očistijo in popravijo, (če so potrebni popravila,) potem pa jih pripravijo za prodajo. Na prodajnih policah, ki so vse narejene, seveda, iz že rabljenega pohištva, lahko izbirate med različnimi gospodinjskimi pripomočki, od loncev do kozarcev, oblačili za vse generacije, pohištvom, igračami in drugimi izdelki. Za večje predmete bo poskrbelo Komunalno podjetje Ormož, kjer bodo tudi čakali na svoje kupce. Trgovinica/ delavnica v zgradbi Ljudske univerze namreč meri sicer le dobrih 16 m2. Zanekrat je v CPU zaposlena le še Vida Lah, kmalu pa bodo zaposlitev dobili še dva ali trije mojstri.