Pri Veliki Nedelji je minuli petek bila uradna otvoritev novega vrtca, ki ga otroci sicer obiskujejo že mesec dni. Novi vrtec ima 800 kvadratnih metrov uporabne površine – kar pomeni DVA in POL krat več kot je bil velik stari vrtec.
Občino je gradnja vrtca stala 1.163.000 evrov.
DSCN1934[1]

Nova zgradba vrtca stoji na mestu, kjer je stala stara zgradba, ki bi letos spomladi imela 40 let. Stari vrtec je bil montažne gradnje in po tolikih letih precej dotrajan, zato so se na občini odločili, da je smiselno zgraditi povsem novo zgradbo. In tako je občina Ormož odprla mošnjiček in v letu dni je Gradbeno podjetje Project Inženiring v letu dni zgradilo sodoben vrtec, v katerega so se mali velikonedeljčani sicer preselili pred dobrim mesecem. Uradno slovesnot ob veliki pridobitvi pa pripravili minuli petek.DSCN1926[1] Ta je potekala v dvorani Zadružnega doma pri Veliki Nedelji, potem pa so se zbrani preselili pred zgradbo, ki jo blagoslovil velikonedeljski župnik, prior Janko Štampar.DSCN1932[1] Župan Alojz Sok je deklici iz vrtca simbolično predal ključe novega vrtca. Skupaj z vodjo enote vrtca pri Veliki Nedelji Marijo Klemenčič pa so potem še prerezali tribarvnico in zbrane popeljali na ogled notranjosti in pogostitev.DSCN1940[1]DSCN1938[1]

DSCN1937[1]
Gre za petoddelčni vrtec, kar pomeni, da ima 5 igralnic, velik skupen prostor in ostale potrebne prostore za delovanje vrtca. Vrtec trenutno obiskuje 83 otrok, zanje pa skrbi 11 vzgojiteljic.DSCN1942[1]

DSCN1944[1]

DSCN1943[1]

Tako so vrtci oziroma šole v občini Ormož v večini urejeni. V vrtcu v Podgorcih si edino še želijo pokrito teraso za bivanje na prostem, sicer pa čaka energetska sanacija še vrtce v Miklavžu pri Ormožu in v šolah Kog in Ivanjkovci.
Župan Alojz Sok upa, da se bo prihodnje leto ali pa vsaj v letu 2017 možno prijaviti na državne razpise in tako izpeljati načrtovane sanacije.