Iz vsebine:
Minuli konec tedna je odjeknila šokantna novica, da tovarna SAFILO, ki predstavlja največjega zaposlovalca v Spodnjem Podravju konec junija zapira svoja vrata. Že naslednji dan je Ormož obiskal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Skupaj z župani Ormoža, Središča ob Dravi in Sveti Tomaž so stopili v stik z vodstvom podjetja, ki pa od svoje namere ne odstopa. Tako se bo treba zanesti na lastne rešitve:
2. Minuli petek dopoldne je na obisku v Ormožu bila poslanka Mateja Udovč, ki je v zadnjem času – predvsem planince – razveselila s predlogom sprememb zakona o planinskih poteh. Gre za predlog, ki bo prostovoljcem in markacistom v planinskih društvih kril materialne stroške, ki nastajajo pri opravljanju njihovega dela.
3. Humanitarno društvo Lions klub Ljubljana Vega je Osnovni šoli Ormož podarilo 5 osebnih računalnikov, ki jih bodo dobili šolarji, ki jih še nimajo, za pouk na daljavo pa jih nujno potrebujejo. Primopredaja je potekala minuli torek:
4. V nadaljevanju se odpravljamo v svet igrač – natančneje: punčk, pup, ali pupik, ki so na ogled na razstavi, ki jo je pripravila ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. Prelepa razstava je na ogled v grajski pristavi:
5. Osrednja občinska proslava ob Materinskem dnevu bo potekala virtualno. Priprave že potekajo. Ogledali si jo boste lahko v četrtek zvečer ob 20.uri pred redno četrtkovo oddajo UTRIP ORMOŽA,
5. Rokometaši Jeruzalema so po porazu s škofjeločani v Škofji Loki, minuli torek proti favoritu iz Velenja prikazali povsem drugačen obraz in se veselili minimalne, vendar prestižne zmage:
6. Prvenstvo v prvi slovenski futsal ligi prehaja v sklepni del. Minuli petek so bile odigrane prve tekme četrtfinala končnice. Naša predstavnika Tomaž in Ptuj sta doživela boleče poraze:
7. Za konec oddaje pa se odpravljamo še med ormoške nogometaše. Vsi od najmlajših v nogometni šoli do članske ekipe so se vrnili na treninge. Kakšno je stanje in v kakšni formi boste izvedeli iz prispevka.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri ter v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11.in 18.uri.