Med 24 slovenskimi specialnimi športniki, ki so se od 20.julija do 3.avgusta nahajali na Svetovnih poletnih igrah specialne olimpijade v Los Angelesu, je bila tudi 28-letna atletinja VANJA ZELENIK s Hajndla, ki je domov prišla s tremi medaljami: Z BRONASTO za tretje mesto v teku na 400 metrov, z BRONASTO za tretje mesto v štafeti (4 x 100 metrov) ter z ZLATO v teku na 800 metrov.
Sicer se je letošnjih svetovnih poletnih iger specialne olimpiade skupaj udeležilo 7000 športnikov, z njimi pa 3000 trenerjev, kar je pomenilo 177 delegacij iz 177 držav. Kako pomembne so glede na razsežnost te igre specialne olimpiade, je dokaz, da se je otvoritvene svečanosti 25.julija udeležila tudi prva dama Amerike Michelle Obama, in prav njej je tudi pripadla čast, da je igre odprla.

Slovenci so tekmovali v atletiki, plavanju, kolesarstvu, namiznem tenisu, balinanju in nogometu, in so skupaj zbrali kar 26 medalj. Ekipa se je v Slovenijo vrnila včeraj, v torek, 4. avgusta, najprej so jim sprejem pripravili ob 13. uri v parku Tivoli v Ljubljani. Prav poseben sprejem pa so za ZLATO Vanjo pripravili na domačem Hajndlu. Na poti proti domu jo je dočakala kočija, tako se je Vanja v spremstvu staršev na domače dvorišče, kjer jo je dočakala množica sorodnikov, sovaščanov, prijateljev in znancev pripeljala s kočijo. Čestitk in solz sreče ni manjkalo, vsi pa so Vanji želeli dokazati, kako ponosni so nanjo in na kolajne, ki jih je Vanja upravičeno ponosno nosila okrog vratu.
Vanjih uspeh je gotovo tudi uspeh njenih staršev mame Stanke in očeta Slavka, ki sreče, solz in ponosa nista skrivala. Oče pa je ponosno priznal, da je Vanjin uspeh tudi uspeh mame in žene Stanke, ki je Vanjo bodrila in se ne malokrat z njo odpravljala na treninge po Hajndlu in okolici ter jo z veseljem vozila na treninge k trenerki Andreji Resman in kasneje tudi k ormoškemu maratoncu in predsedniku AK ORMOŽ Iveku Golobu. »Uspeh je bil neizbežen«, je povedala ponosna trenerka Andreja Resman, ki je v Vanji že nekoč videla poseben športni potencial in jo v teku let bodrila, sploh pa v Vanji videla odlično športnico, ki v Los Angelesu mirno lahko zastopa barve naše države. Tako Andreja Resman kot Vanjin stric Andrej Pučko, pa sta se trudila, da so s pomočjo sponzorjev in donatorjev ter društva SOŽITJE zbrali dovolj denarja in uspeli pokriti strošek udeležbe na specialni olimpiadi.
Vanja pa pravi, da to še ni konec njene kariere, da bo še trenirala in si za športne uspehe prizadevala še naprej, ob prihodu na domače dvorišče pa je povedala:
Vanja Zelenik:

UTRINKI z včerajšnjega sprejema na Hajndlu (Foto: Uroš Krstič)
DSC00191

DSC00187

DSC00183

DSC00182

DSC00179

DSC00178

DSC00176

DSC00175

DSC00174

DSC00173

DSC00168

DSC00167

DSC00163

DSC00162

slika_vanja

slika_Vanja_zlato 800 m