TEKST in FOTOGRAFIJE: Boris Vukan, Miran Fišer
V soboto, 23. avgusta 2014 smo se dobili ormoški veterani na svojem tradicionalnem poletnem srečanju. Letos smo se srrečali v ormoškem ribiškem domu, ki je bil v letih 1990 in 91 prava vojašnica pripadnikom ormoške TO. Za udeležence srečanja smo pripravili pestro ponudbo sportnih tekmovanj, razstavo fotografij iz letošnjih aktivnosti OZVVS Ormož, pogostitev in veliko dobre volje.
Za letošnje srečanje so člani in članice pripravili degustacijo dobrot iz domače kuhinje in ponudili različne sladice, kekse, sladke namaze,domači sir,… Letošnji golaž je pripravila Ljuba, za žar je skrbel Tadej, zelenjavo so narezali Miran P, Zdravko, Milan Z, ….
Športne discipline so pripravili I, F Puklavec in Mirko Rajh. Za glasbo je skrbel Darko Puklavec. Delo organizatorjev je povezoval upravnik veteranskega kluba B Vukan.
Ob razglasitvi rezultatov smo izvedeli, da so bili najboljši strelci z zračno puško Ivan Puklavec, Miran Fišer in Damjan Bogša, v metu ročne bombe v cilj: Tadej Vukan, Rado Antolič in Dejan Lukaček v metu pikada pa Boris Vukan, Tadej Vukan in Mirko Rajh.

vetarni6

veterani1

veterani2

veterani3

veterani4

veterani5

veterani7

veterani8

veterani9

OZVVS Ormož je 23. avgusta 2014 pa je na ormoškem ribniku bilo še ribiško tekmovanje. Povabili so ribiče iz sosednjih veteranskih in domoljubnih organizacij, policije in Slovenske vojske. Organizatorji so poskrbeli, da je tekmovanje potekalo v skladu s pravili stroke in da ribičem ni ničesar manjkalo. Po tekmi so razglasili zmagovalce v ekipni in posamični konkurenci. Ekipno si bili najboljši ribiči iz OZVVS Ptuj, drugo mesto so osvojili ribiči iz ekipe RD Ormož, na tretje mesto pa so se uvrstili člani ekipe policijskih veteranov SEVER Ormož. Med posamezniki so se najbolje odrezali Davorin Dovečar iz ekipe RD Ormož Fishermeni, drugi je bil Janko Lukačič iz OZVVS Ormož na tretje mesto se je uvrstil Vlado Piberčnik iz ekipe policijskih veteranov SEVER Ormož. Organizator je za zmagovalne ekipe pripravil pokale in diplomo za posameznike pa diplomo, medaljo in praktično nagrado, ki so jo prispevali sponzorji.
V ekipi OZVVS Ormož je tekmovala tudi Marta Breznik, ki ji je organizator za vzpodbudo pripravil posebno praktično nagrado.
Udeleženci tekmovanja so se v ribiškem domu zadržali še pozno popodne, člani OZVVS Ormož pa so poskrbeli, da je bilo jedače, pijače in dobre volje dovolj za vse.
Tekmovanje so v sodelovanju z RD Ormož pripravili: Boris Vukan, Miran Petek, Zdravko Petek in Tadej Vukan.

veterani10

veterani11

veterani16

veterani17

veterani18

veterani19

veterani20

veterani21

veterani23