Upravi odbor Turistično kulturnega društva Ivanjkovci se je na podlagi tretjega odstavka 14. člena Pravilnika o izbiri in imenovanju vinske kraljice VTC 15 odločil, da »vinsko kraljico VTC 15« preimenuje v »vinsko kraljico Jeruzalemsko Ormoških goric«.
Z novim nazivom bo tako vinska kraljica predstavljala in promovirala ne le VTC 15, ampak tudi VTC 14.
Jeruzalemska vinska cesta (VTC 15) se začne v Ormožu, nadaljuje v Ivanjkovce, kjer pot nadaljuje skozi Svetinje do Jeruzalema, nato skozi Miklavž pri Ormožu na Kog, tam se obrne nazaj proti Miklavžu in pripelje v Ormož. Sedaj pa bo območje »kraljevanja vinske kraljice« zajemalo tudi Ormoško vinsko cesto (VTC 14), ki zajema dva kraka: prvi se začenja v Ormožu in vodi Strezetine na Runeč, od tam pa skozi Žvab do Pršetincev. Nato nadaljuje pot preko Koračiškega Vrha, čez Senik, Sodinski Vrh in Drakšl k Veliki Nedelji. Ta krak je dolg okrog 30 km. Drugi krak vinske ceste se vije iz Podgorcev na Cvetkovski Vrh in preko doline Bresnice na Zamušanski Vrh. Dolg je okoli 10 km ter se navezuje se na Jeruzalemsko vinsko cesto.
Preimenovanje je UPRANI ODBOR TKD IVANJKOVCI potrdil na predlog predsednika Turistično kulturnega društva Ivanjkovci Mihaela Črešnjevca in (nove) tretje vinske kraljice VTC 15 Katje Kolarič, ki menita, da je v smislu promocije obeh ormoških vinsko-turističnih cest to zelo dobrodošla poteza.