Začeli bomo z napovedjo seje, namreč v ponedeljek se bodo ormoški občinski svetniki sestali na 16. redni seji, oziroma na prvi seji po dopustu. Župan je na dnevni red uvrstil 18 točk.
Pouk se je začel tudi v glasbeni šoli Ormož. Kako se je novo šolsko leto začelo med nadebudnimi mladimi glasbeniki in koliko jih glasbena šola letos šteje, predvsem pa katerih instrumentov se učijo nas je zanimalo v pogovoru Slavkom Petkom.
Konec prihodnjega tedna nas bo v nabiralnih dočakala že 17 številka Ormoških novic, ki izhajajo že peto leto. Časopis je brezplačen, izhaja v nakladi 4250 izvodov; deležna pa so ga vsa gospodinjstva v občini Ormož, predstavili bomo novo urednico Petro Magdič.
Med pomembnejšimi dogodki v Ormožu je bila otvoritev Pastoralnega doma, ob ormoškem župnišču, ki ga je na pobudo patra Draga Avsenika zgradil Križniški red s sedežem na Dunaja.
Pastoralni dom sicer še ni dokončan, a ko bo – bo v njem veliko prostora za številne verske in tudi posvetne dejavnosti, boste lahko videli v naslednjem prispevku.
Na pobudo Ivana Kukovca iz podjetja AGRODIP so v gostilni Prosnik v Ormožu pripravili predstavitev nove poslovne priložnosti, ki nastaja kot plod srbsko-slovenskega sodelovanja. V Ormožu bi namreč kmalu naj nastala farma za gojenje polžev, ki bi s polži oskrbovala evropska tržišča, predvsem Italijo in Avstrijo.
Sledil bo še pester pregled športnih dogodkov. Med drugim boste lahko videli kako so se ormožani odrezali v borilnih veščinah na svetovnem prvenstvu za mlajše selekcije v Bratislavi, obiskali smo tudi nogometni tekmi super lige Središčanov in Ormožanov in rokometno tekmo Sevnica – Ormož.

Oddaja bo na programu nocoj ( četrtek ) ob 21.00 uri. V petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programa SIP TV in PeTV ter na TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. Oddaja pa je na ogled tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.