Med devetimi dogodki v okviru Kajžar festa 2016, ki potekajo v teku meseca septembra, je poleg športnih in družabnih dogodkov tudi nekaj odličnih javnomnejskih druženj, kjer poznavalci, strokovnjaki in zainteresirana javnost odpirajo zanimive teme, in skupaj iščejo možne rešitve. Tako je po JAVNI TRIBUNI na temo »Kako povečati prepoznavnost in prodajo vin iz ormoško-ljutomerskih goric, minuli četrtek bila tudi tribuna na temo » Z inovacijami do novih delovnih mest«. V četrtek,15.septembra 2016 pa bo od 13.do 17.ure tribuna na temo kmetijstva, z naslovm “Kje smo, kam gremo?”
dscn3654
dscn3654

Poseben gost minule tribune “Z inovacijami do novih delovnih mest” je bil dr. Boris Cizelj iz Slovenskega inovacijskega središča Ljubljana in prvi ambasador v Bruslju, ki je svoje predavanje zbranim v Gostišču Brenholc na Jeruzalemu zaookrožil z besedami svetovno znanega ekonomista Petra Druckarja, ki pravi, da največja nevarnost za inovacijski razvoj ni turbolentnost sprememb, ki jih v svetu doživljamo, ampak odločanje z včerajšnjo logiko.
Inovacijam v Sloveniji pa seveda tudi nestabilno politično-pravno okolje ne gre v prid, je še poudaril dr. Cizelj – in s svojim uvodnim kritičnim pogledom na dejansko stanje v Sloveniji zbrane vzpodbudil k vroči debati. Ta je bila osredotočena na trenutno stanje in žalostno dejstvo, da je večina programov, kako doseči razvoj z inovacijami sploh napačno naravnanih. V razpravi sta sodelovala tudi Viljenka Godina – direktorica Ekonomskega inštituta Maribor in Mihael Leskovar iz Štajerskega tehnološkega parka Maribor ter nekaj ostalih, ki pa morda celo imajo v rokah vzvode, da bi se kmalu lahko premaknilo na boljše.

Minula javna tribuna pa je bila tudi priložnost, da Sokolsko društvo Ormož in Sokolska zveza Slovenije, izžrebanki izročita kolo, ki ga je za glavno nagrado udeležencem na Kajžarfestu doniral Kolesarski center BAUER iz Ljubljane. Srečna izžrebanka je bila Špela Lah iz Miklavža pri Ormožu, sicer učenka 2.razreda tamkajšnje osnovne šole. Špela je povedala, da ji bo kolo še kako prav prišlo, saj ima do šole 2 kilometra, ampak najprej, da bo opravila kolesarski izpit.
dscn3655
dscn3657dscn3659