S proslavo in podelitvijo priznanj zaslužnim krajanom so v Ivanjkovcih minuli petek zaključili letošnji krajevni praznik.
Slavnostna govornica je bila predsednica KS Slavica Rajh, zbrane v tamkajšnjem Kulturnem domu pa je pozdravil tudi župan Alojz Sok. Na proslavi z bogatim kulturnim programom so podelili tudi 3 plakete in 2 priznanji Krajavne skupnosti ter razglasili najlepše urejen kraj v KS.

Plakete so prejeli: Društvo upokojencev Ivanjkovci ob 50. obletnici delovanja; Branko Fifnja za dolgoletno udejstvovanje na glasbenem področju ter Veronika Vrbnjak za aktivno delo v krajevni skupnosti in v več sekcijah domačega društva upokojencev.

Priznanji Krajevne skupnosti pa sta si letos prislužila dva požrtvovalna gasilca:Darjan Slavinec Puntigam iz PGD Ivanjkovci in Marjan Vogrinec, predsednik PGD Žerovinci.

Komisija pa je za najlepši kraj v KS Ivanjkovci letos razglasila Pavlovski Vrh.

Razen proslave ob krajevnem prazniku pa je petek v Ivanjkovcih zaznamovala tudi bogata RAZSTAVA domačih zbirateljev, ki so na ogled postavili svoje zbirke, od vojaške in policijske opreme, značk, denarja, do spominkov iz izletov po tujini, pletenih in podobnih ročnih izdelkov ter druge reči, ki jih zbirajo.