Danes ob 17.30 uri se bo s parado godbenikov, kočijažev, motoristov, oldtimerov začelo praznovanje v KS ORMOŽ. Po paradi bo ob 18.uri svečano izobešanje zastave in kulturni program,
ob 18.30 uri pa bo že koncert narodno zabavne glasbe v izvedbi EXTRA KVINTETA in ob 20.uri na grajskem dvorišču “Večer smeha”.

Extra Kvintet je mlada, perspektivna kvintetovska zasedba iz Koroške in Štajerske, ki je v Evropi prava redkost. Zasedba šestih deklet deluje od avgusta 2015, njihov cilj pa se je uveljaviti v slovenskem in tudi tujem glasbenem prostoru. Njihov repertoar sestavlja predvsem Avsenikova glasba, posegajo pa tudi po skladbah Alpskega Kvinteta, Štirih Kovačev in drugih. Pridno pripravljajo tudi program zabavne glasbe.
Ansambel deluje pod vodstvom priznanega glasbenika in dirigenta Dušana Štrikerja.

Ansambel sestavljajo: sestri Monika Osojnik (vodja ansambla) – harmonika, diatonična harmonika, klaviature, vokal in Nuša Osojnik – klarinet, saksofon, bobni, vokal; Barbara Kovačič – trobenta, vokal; Urška Potnik – kitara, e-kitara, vokal; Katarina Žlavs – bariton, bas kitara, klaviature, vokal in Larisa Obretan – vokal. Dekleta Extra kvinteta so minuli vikend postale absolutne zmagovalke 1. festivala ženskih narodno-zabavnih ansamblov v Gadovi Peči.