Občina Ormož je danes popoldne v Domu kulture v sodelovanju z OO NSi in OO SDS pripravila tradicionalno proslavo ob minulem »Meterinskem dnevu«.
Proslava je potekala pod geslom »Družina je naše največje bogastvo« in tako je na to temo bilo kar nekaj povedanega že uvodoma. Družina je živa celica, ki diha in raste skupaj z osebno rastjo vsake matere in otrok. Družina je prva šola, kjer se začnemo učiti “umetnosti” skupnega življenja. Za večino je družina okolje, kjer se prične živeti vrednote in ideale, kjer se uresničujejo potenciali kreposti in ljubezni. Obenem je družina okolje »napetosti« med sebičnostjo in nesebičnostjo, med razumom in strastjo, med impulzivnimi željami in dolgoročnimi cilji. Toda prav družine (navadno) nudijo okolje, kjer se te napetosti tudi razrešujejo, kjer se naučimo prvih kompromisov, ki pa so v življenju še kako pomembni.
Sicer pa so besede tekle v čast mamam in njihovemu poslanstvu.

Med nastopajočimi so bili otroci iz vrtca, osnovnošolci in učenci glasbene šole Ormož:
Zaigrali so ALINA PLANINC, ki se pri Eleonori Bruck v GŠ Ormož uči igrati violo, SARA BERCE, ki se pri Tatjani Petek uči klavir, predstavil pa se je tudi TRIO: LORELLA KOLENKO, MAJA MUNDA, URŠKA MUNDA, ki so zaigrale na flavto in kitari. Sicer pa so učenke Martine Lah in Davida Petka.
Iz vrtca ORMOŽ se je predstavil pevski zbor »MALE KAPLJICE«, ki ga vodita vzgojiteljici Darja Hedžet in Blanka Pavlovič. Zapeli so pet pesmic, kot solista pa sta se predstavila Teja Špešič in Jan Rman.
Potem sta nastopili ZALA GORJAK in EVA POLAK kot harmonikarski duo. Igranja na harmoniko se učita pri Darinki Vidovič v GŠ Ormož; za njima pa je z »Golico« navdušil še učenec Franca Štuheca MIHA MUNDA.
V pestrem kulturnem programu namenjenem mamam je nastopila tudi Mlajša folklorna skupina iz VRTCA in 1.razreda OŠ SVETI TOMAŽ, tudi »DETELJICA BAND«, ki na OŠ ORMOŽ deluje pod vodstvom Alenke Šalamon je navdušil; nič manj pa MLAJŠA PLESNA SKUPINA OŠ ORMOŽ, ki jo vodi Dušanka Feguš.

Kot poseben gost je nastopil NEJC KRALJ iz Dolan, ki poje in si zraven zaigra na harmoniko (Nejc je bil zmagovalec prireditve Radia Ptuj » Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo),
Kot povsod je navdušila tudi etno skupina GUDALO, ki na OŠ Ormož deluje pod vodstvom Metke Lešničar, za konec pa se je predstavila še PEVSKA SKUPINA sestavljena iz učencev izbirnega predmeta in mladinskega pevskega zbora učencev 6.in 7.razreda, skupino vodi Alenka Šalamon. Skupina je prireditev zaključila z večno zeleno popevko »Dan ljubezni«.
Za majhno pozornost mamam ob vstopu v dvorano, so poskrbeli otroci iz vrtca: Vsaka je dobila srček, v njem pa lepo misel in čokoladico. Vzgojiteljice iz vrtca pa so skupaj s svojimi nadebudneži izdelale tudi sceno. (Za tehnično brezhibnost v teku proslave sta poskrbela Igor Kaučič in Jože Perger, proslavo je koordinirala Irma Murad).

Male Kapljice (Vrtec Ormož)DSCN0510

Nejc Kralj DSCN0512

Etno skupina GUDALODSCN0514

Za mame … DSCN0516