Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
5. 3. 2019, do 7.00 ure dne 6. 3. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 5. 3. 2019:

Ob 10:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče III. kategorije v naselju Gorišnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v peško, katera je v prometni nesreče zadobila hude telesne poškodbe. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilnih v cestnem prometu je obema udeležencema bil izdan plačilni nalog, zoper voznika osebnega avtomobila bomo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil pred njim. Med postopkom je tudi bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 01.00 uri smo v Središču ob Dravi prijeli tujca državljana Nigerije, za katerega obstaja sum, da je ilegalno vstopil v Slovenijo. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bomo po preverjenih ugotovitvah izvedli ustrezni ukrep.

Napoved aktivnosti za sredo dne 6. 3. 2019:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:

Dušan Leben, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir